Roope Talaja palaa liigajäille – uusi seura löytyi Vaasasta

Vaasan Sport on solminut uusia pelaajasopimuksia. Vaasalaiset ovat kiinnittäneet yksivuotisilla sopimuksilla hyökkääjät Roope Talajan ja T.J. Fosterin. Kanadalaisen Fosterin sopimuksessa on myös optio kaudesta 2019-2020.

Etenkin Talajan hankinta on Sportille merkittävä, sillä 29-vuotiaan laitahyökkääjän meriitit ovat kovaa luokkaa. Hän pelasi viime kaudella Ruotsissa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa IF Björklövenin paidassa, mutta sitä ennen nopea ja työteliäs laituri viiletti Jokerien riveissä KHL-jäillä. Liigassa Talaja on edustanut Bluesia ja HIFK:ta. Toistaiseksi parhaalla liigakaudellaan Talaja on latonut 18 maalia ja 26 tehopistettä.

– Roope tuo joukkueeseen ennen kaikkea taistelutahtoa, työntekoa, kovuutta ja kokemusta, mutta hän pystyy tekemään myös tulosta. Lisäksi hän on erittäin hyvä maalineduspelaaja, kommentoi urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä Sportin tiedotteessa.

Foster, 25, saapuu Vaasaan Norjasta, missä hän pelasi viime kaudella Frisk Askerin riveissä. Foster takoi Norjan pääsarjassa 45 ottelussa 48 tehopistettä. Ennen viime kautta kanadalaishyökkääjä oli pelannut ammattilaiskiekkoa Pohjois-Amerikassa niin sanotussa "farmin farmissa" eli ECHL:ssä. Häneltä löytyy myös tilililtä kolme AHL-ottelua. Ennen ammattilaisuraansa Foster pelasi Kanadan yliopistosarjassa sekä juniorisarja WHL:ssä.

– T.J. on hyvä luistelija ja fiksu pelaaja, joka teki Norjassa kovat tehopisteet. Hänellä on potentiaalia tehdä tulosta myös Liigassa, Jämsä jatkoi.

Sportilla on nyt kasassa ensi kaudeksi 19 pelaajasopimusta. Uusina pelaajina Ari-Pekka Pajuluoman valmentamaan ryhmään ovat liittyneet Talaja-Foster-kaksikon lisäksi puolustajat Jyri Niemi, Victor Westermarck ja Valtteri Viljanen sekä hyökkääjä William Rapuzzi.