Risto Dufvalta hymähdyttävä läksiäislahja Ville Niemiselle: Aika on Lahden!

Lappeenrannan Kisapuistossa oli perjantai-iltana paljon tyytyväistä porukkaa. Runsaslukuinen Jukurien kannattajajoukko lähetti omansa hyvillä mielin lomille, kun kausi päättyi neljän pelin pisteputkeen. Selkärankaa loppuun asti osoittanut mikkeliläisjoukkue voitti kolme neljästä tämän kauden viimeisestä pelistään napaten niistä kahdeksan pistettä.

Samalla loppui Jukurien ruorissa jatkavan Risto Dufvan ja kaksi viime kautta Dufvan alaisuudessa apuvalmentajana toimineen Ville Niemisen yhteistyö.

Mihinköhän päin Ville Nieminen on lähdössä Mikkelistä töihin? Kuva: Pasi Peltola

Nieminen ei uuden työpaikkansa osoitetta paljasta, mutta paljon kertoi oheinen Dufvan hänelle läksiäislahjaksi antama taulu. Ykkösolutta mainostavan julisteen teksti kuuluu: Aika on Lahden!

– Vitsit ovat huonontuneet, ja olen kaljuuntunut. Tuntuu siis olevan hyvä aika koittaa seuraavaa askelta, sivaltaa Nieminen paluupostissa.

Nieminen, 40, pelasi Dufvan valmennuksensa peliuransa viimeisen kauden Lukossa ja toimi sen jälkeen seuraavan kauden Lukon yhteistyöseuran KeuPan vastuuvalmentajana Mestiksessä. Mikkelin kaksi kautta olivat Niemiselle varmasti raskaita, viisihenkisen perheen muiden jäsenten pitäessä päämajaa Tampereella.

– Olen ollut sunnuntai-isä ja kesäisä. Kotijoukoille kiitoksia, koska heillä on ollut kestämistä. Eiväthän nuo lapsetkaan ole kaikkein rauhallisimmasta päästä, Nieminen hymähtää.

Seuraavan polven Nieminen pelaa jo Tapparan B-junioreissa. Tytär on Kiira Korven jalanjäljillä taitoluistelun parissa. Tiedä vaikka nähtäisiin uudelleenkin se päivä, että Tapparan parhaana urheilijana palkitaan taitoluistelija.

– Minä en taitoluistelua aliarvioi. Se on urheilua. Tämä jääkiekkoilu on vain liikuntakasvatusta, kun on tarkkaillut eri lajien urheilijoiden omistautumista asiaansa.

– Eiväthän nämä Mikkelin vuodet minulle mitään ongelmallisia ole olleet, koska dieseliä on tankkiin riittänyt. Viime sunnuntainkin vietin taitoluistelukisoissa Heinolassa.

Kuten Kiekkoareenakin on aiemmin kertonut, Nieminen korvaa ensi kaudella Petri Matikaisen Pelicansin luotsina. Kun etäisyys on 130 kilometriä, ehtii kotona käymään joskus kahdestikin viikossa.

Niemisen ura valmentajana ei lähtenyt KeuPassa käyntiin mitenkään ruusuisesti. Kopissa raikui ja roiskui, kun NHL-mestari joutui toteamaan realiteetit toiseksi korkeimman sarjatason vaatimasta kompromissien tekemisestä.

– Pelaajan prinsessakupla puhkesi silloin kerrasta, Nieminen myöntää.

– Jukureissa olen katsellut vakuuttuneena Riston työntekoa, sitä miten paljon mietittävää ja kuulosteltavaa tässä hommassa on. Kahdessa vuodessa Mikkelissä palloseuratoiminta on tullut nähtyä nollapisteestä lähtien, Nieminen kuvailee.

Vaikka Kampparit pelaakin myöhemmin tänään jääpallomestaruudesta, Jukurit muutti uinuvan eteläsavolaisen pikkukaupungin hetkessä jalka- ja jääpallokaupungista maakunnan kiekkokeskukseksi.

– En tule koskaan unohtamaan sitä ensimmäisen kauden flow-tilaamme! Tämä oli osaltani hyvä tarina.

Nieminen heräsi lauantaiaamuun lomafiiliksissä. Kuinka pitkän loman tarvitset? Milloin on seuraavan jääkiekkopelin aika?

– Maanantaina menen katsomaan Mestiksen playoff-matsin LeKi-KeuPa!