Rissanen ennakoi Tsherepovetsin kohtaamista - "Siellä on se yksi rightin kaveri..."

Rasmus Rissanen puolustaa Jokereissa toista kauttaan. KalPan kasvatti siirtyi KHL:ään seitsemän vuoden Pohjois-Amerikan-kierroksen jälkeen. Kuva: Pekka Rautiainen

Jokerit palaa kirjaimellisesti arkeen. Viikonvaihteessa helsinkiläiset isännöivät ennätysyleisön edessä Pietarin SKA:ta, mutta jo maanantaina oli aika pakata tavarat ja nousta lentokoneeseen.

Määränpää oli Tsherepovetsin teräskaupunki Vologdan alueella Rybinskin tekojärven rannalla. Vanha luostarikylä on nykyään  rauta-, teräs-, telakka- ja puuteollisuuden tyyssija, ja kaupungin suurin tehdas on kaivosalan jättiläinen Severstal.

Tehtaan nimellä pelaa myös kaupungin urheilullinen ykköstuote, Jokerien tiistainen vastustaja HK Severstal Tsherepovets.

– Hyvä meininki oli harkoissa nyt maanantaina. Kyllä meillä joka pelaaja on pelannut jo niin paljon lätkää, että tietää, mikä on homman nimi, Jokerien puolustaja Rasmus Rissanen arvioi tiedotteessa.

– Oli kyllä hieno tapahtuma lauantaina, hienosti järjestetty, kelikin sattui hyvin kohdilleen. Kaikki oli kohdillaan jäätä myöten. Ainoastaan se harmittaa, ettei voitettu. Kaveri painoi kovasti päälle, mutta hyvin pysyttiin kuitenkin mukana ja melkein tasoitettiinkin se peli, Rissanen muisteli Jokerien 3–4-tappioon päättynyttä SKA-ottelua.

Jokerit on 35 pelatun ottelun jälkeen läntisen konferenssin kolmantena 77 pisteellään. Lähin uhkaaja, kolme ottelua enemmän pelannut Lokomotiv Jaroslavl, on seitsemän pistettä perässä.

Jokerit on voittanut Tsherepovetsissa pelatuista otteluista vain yhden kolmesta. Viime kauden vierailullaan Jokerit taipui Severstalille jatkoajalla lukemin 3–4.

Illan kotijoukkue on läntisen konferenssin yhdeksäntenä, ja eroa kuudentena olevaan Moskovan Dinamoon on vain neljä pistettä.

Jokerit ja Severstal pelasivat lokakuun alussa Helsingissä, jolloin Jokerit oli parempi maalein 3–1. Ratkaisevan osuman tyhjään maaliin teki John Norman vain 12 sekuntia ennen ottelun päättymistä.

– Se oli tasainen peli, muistan sen. Hyvä joukkue on kyllä vastassa, ei ole mikään huono jengi. He pelaavat kovaa, ja siellä on pari isompaa kaveria, jotka tykkäävät olla fyysisiä. Sitten siellä on se yksi rightin puolen kaveri, jonka kanssa täytyy olla tarkkana. Nimeä en nyt muista…

Tarkoitatkohan heidän ykköspelaajaansa (11+21=32) Dmitri Kagarlitskia, numero ysi?

– Joo, hän! Kun hän on jäällä, pitää olla varuillaan. Täytyy myös pysyä poissa boksista, heillä on hyvä ylivoima, Rissanen kommentoi.