Red Bull München voitti Bernissä

CHL:n suomalaisparin tulevan vastustajan kohdalla nähtiin dramaattinen loppu eilen. Kierroksen tiukin peli käytiin Bernissä, jossa vierasjoukkue Red Bull München ylsi voittoon.

JYPin tai Tapparan vastustaja on joko tšekkiläinen Kometa Brno tai sveitsiläinen EV Zug. Brno oli eilen kotijoukkue ja hallitsi peliä, mutta viimeisellä minuutilla teki SaiPassakin pelannut kanadalainen David McIntyre ylivoimalla tärkeän kavennusmaalin. EV Zug lähtee ensi viikon toiseen peliin 3–4-tappioasemassa, joka on kotona käännettävissä. Pelin toisessa erässä nähtiin sellainen erikoisuus, että kumpikin joukkue teki alivoimamaalin.

Arvontakaavion samalla puolella ruotsalaisjoukkueet kokivat erilaiset kohtalot. Brynäs IF voitti vieraissa saksalaisen Adler Mannheimin 3–2, ja sen tilanne näyttää hyvältä, vaikka Mannheimin Matthias Plachta onnistuikin lopussa kaventamaan. Kotijoukkue voitti selvästi laukaukset. HIFK:sta tuttu Dennis Endras oli Mannheimin maalilla. Juuso Ikonen sai Brynäs IF:ssä tehot 0+2.

Sen sijaan Malmö Redhawks hävisi kotonaan tšekkiläiselle Ocelari Trinecille niukasti 1–2. Puolalainen Aron Chmielewski teki voittomaalin vajaat kolme minuuttia ennen loppua. Malmö on ensi viikolla vieraissa kovan paikan edessä.

Illan ehdoton kohokohta oli Bernin ottelu. Siinä vieraileva Red Bull München otti lähes täydessä hallissa (13 763 katsojaa) 3–2-voiton. Tässäkin pelissä nähtiin viime hetken ratkaisu, kun Maximilian Kastner teki toiseksi viimeisellä minuutilla voittomaalin. SC saattaa vielä kääntää tilanteen, mutta helppoa se ei Münchenissä ole. Päävalmentaja Kari Jalonen on tehnyt vuoteen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen Bernin kanssa.

Vastaan tullee ruotsalainen Växjö Lakers, vaikka se hävisikin avausottelunsa 1–2 itävaltalaiselle Red Bull Salzburgille. Kotona Växjö ottanee riittävän voiton.

Viimeinen puolivälieräpari tuntuu jo selvältä. Sveitsiläinen Zürich Lions voitti kotonaan runkosarjassa hyvin pelanneen Nottingham Panthersin 3–1. Vieraspelistä tulee varmasti vaikea, mutta eiköhän ZSC:n johto pidä. Jo kahdesti CHL:n voittaneen Frölunda Indiansin tilanne on selkein. Joukkue voitti vieraissa 3–2, joten hoitanee tilanteen kotona tšekkiläistä Libereciä vastaan.

Eiliset tulokset

JYP – Tappara 3-1

Kometa Brno – EV Zug 4-3

Adler Mannheim – Brynäs IF 2-3

Malmö Redhawks – Ocelari Trinec 1-2

SC Bern – Red Bull München 2-3

Red Bull Salzburg – Vaxjö Lakers 2-1

Zürich Lions – Nottingham Panthers 3-1

Bili Tygri Liberec – Frölunda Indians 2-3