Rautiainen ratkaisi juhlapelin - odottaa jenkkivahvistuksesta ammattimiestä

Teemu Rautiainen ei peitellyt iloaan yli kuukauden kuivan kauden päätyttyä Suomi 100 -juhlaottelussa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Teemu Rautiainen ei peitellyt iloaan yli kuukauden kuivan kauden päätyttyä Suomi 100 -juhlaottelussa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilves otti kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa tiistai-illan Suomi 100 -juhlakamppailussa Rauman Lukosta.

Sinivalkoisissa juhlapaidoissa läpi ottelun pelannut Ilves nousi 2-1-johtoon toisen erän puolen välin jälkeen Teemu Rautiaisen maalilla, eikä enää luopunut johtoasemastaan.

- Puolustettiin hyvin ja jaksettiin vääntää, Rautiainen summasi ottelun jälkeen.

- Lukko pelasi kyllä tosi hyvin omasta mielestäni. He pitivät paljon kiekkoa, ja jouduttiin mukautumaan siihen. Mutta meillä oli tiukka keskialue ja pidettiin maalinedus siistinä.

Ilves astui siniseksi valaistuun Hakametsään katsojien osoittaessa kentälle puhelintensa taskulampuilla. Juhlaottelu toi erityislatausta ainakin Rautiaiselle.

- Ei siinä tarvinnut mitenkään erityisesti itseään tsempata, kun tuonne meni, ja siellä oli valot katsomossa päällä. Siitä tuli heti se fiilis, että tänään lähtee.

Rautiaisen edellisestä maalista ehti vierähtää yli kuukausi. Tiistaina sellainen syntyi terävällä rannelaukauksella suorasta hyökkäyksestä takayläkulmaan. Yhteensä kahdeksan maalia tällä kaudella pyssyttänyt laituri vaatii itseltään paljon enemmän.

- Kun ei ole maaleja tullut, niin ollaan vähän mietitty, että mistä se johtuu, ja jääty koutsien (Olli) Salon ja Joken (Myrrä) kanssa vetelemään ja tekemään vähän ylimääräistä. Ehkä se sitä kautta alkaa löytyä sieltä. Olihan se vasta yksi maali, ja niitä tarvitaan minulta lisää. Työn kauttahan niitä tulee, vaikka se onkin tylsä fraasi.

Ilveksellä oli marraskuussa pitkä tappioputki, ja Rautiaisella itselläänkin siinä kuivahkoa aikaa tehopisteiden saralla. Nyt Ilveksellä on tilillä kolme voittoa neljästä kamppailusta ja samassa ajassa Rautiaisella neljä tehopistettä.

- Kokonaisvaltaisesti pelataan paremmin. Silloin kun hävittiin pelejä, niin ei me pelattu tarpeeksi hyvin, että oltaisiin edes voitu voittaa, Rautiainen avaa.

- Helsingissä se oli jo lähellä, mutta vähän nukahdettiin lopussa. JYPiä vastaan pelattiin kuitenkin hieno peli, ja nyt se jatkui tänne. Täytyy nyt vain pitää tämä yllä.

Ammattimiestä Amerikasta odotellaan jo työpaikalle

Ilves tiedotti marraskuun viimeisenä päivänä kiinnittäneensä try-out-sopimuksella amerikkalaishyökkääjä Bill Thomasin. 34-vuotias sentteri saapui maahan maanantaina, mutta joukkueelle hän ei vielä ollut käynyt esittäytymässä.

- Näin hänet vilaukselta, mutta ei olla sen enempää tavattu vielä. Hänen matkustussuunnitelmansa taisi muuttua jotenkin, mutta eiköhän hän torstaina tule treeneihin, Rautiainen kertoi.

Puolustaja Mark Flood pelasi edelliskauden Thomasin seurakaverina EBEL-liigassa EC Salzburgin joukkueessa. Hän onkin ehtinyt jo etukäteen kehua hyökkääjää nykyisille joukkuetovereilleen.

- Eiköhän sieltä ihan hyvä pelimies tule. Meidän ulkkarit on sanoneet, että se on hyvä äijä: kova tekemään töitä ja hyvä luistelemaan. Hieno homma, että saadaan tällainen ammattimies mukaan.

Myöskään Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi ei ollut ehtinyt tiistai-iltaan mennessä tavata uutta vahvistustaan. Näillä näkymin hän kuitenkin tekee debyyttinsä tupsukorvapaidassa lauantain Ilves-Sport-ottelussa.