Rasmus Tirronen antaa numeroiden puhua puolestaan – "Joka aamu hymyssä suin hallille"

Rasmus Tirronen pelasi lauantaina kauden neljännen nollapelinsä. Kuvat: Jukka Rautio/Europhoto.

Kun Akexandar Georgijev sai kesällä NHL-sopimuksen, Oskari Setäsen asema TPS:n tämän kauden ykköstorjujana näytti kiveen hakatulta. Setänen on toki seissyt tukevilla jaloillaan vastuunkantajan tontillaan, mutta kakkosmieheksi kauden alla hankittu Rasmus Tirronen on esityksillään vähintäänkin nostattanut pieniä kysymysmerkkejä tilanteen pysyvyydestä.

Setänen on pelannut selvästi enemmän toistaiseksi, mutta muiden numeroiden valossa asetelma ei ole niin selvä. Itse asiassa Tirronen on Liigan maalivahtitilastojen kärkipäässä kaikissa keskeisimmissä kategorioissa. Lauantaina hän piti maalinsa puhtaana neljännen kerran kuluvalla kaudella ja nousi nollapelitilaston jaetulle kärkipaikalle.

Viime aikoina myös peliaikaa on riittänyt. Siksi voitto Saipasta maistui erityisesti Tirroselle, joka vartioi TPS-maalia myös sitä edeltäneissä kahdessa tappio-ottelussa.

– Torstain peli oli aika aneeminen, tosi tylsä varmaan katsojillekin. Nyt pelattiin varsinkin ensimmäinen erä viihdyttävää lätkää, mutta sen jälkeen vähän hukattiin fokusta ja pelistä tuli hulumheitä, mutta sellaista tämä lätkä välillä on. Ylivoimiahan meillä oli, joista olisi pitänyt tehdä, mutta ei voi ottaa SaiPalta mitään pois, heitä vastaan pitää kaikki ansaita. Ansaittiin ekassa erässä ja sen jälkeen enää ei, Tirronen summasi Palloseuran esityksen.

"Ansaitsemisen" lopettivat lähinnä tehottomat kenttäpelaajat, jotka päästivät SaiPan yrittämään loppukiriä toden teolla ottelun jälkipuoliskolla. Siinä kohtaa kunniansa ansaitsi täysimittaisesti Rasmus Tirronen, joka sai lopulta venyä useampiin huippupelastuksiin 27 torjunnan iltapuhteessaan.

– Omaan suoritukseen voi olla ihan tyytyväinen. Loppua kohden riitti töitä, vaikka alussa ei juuri ollut. Kivaa saada itsellekin voitto, kun on parista edellisestä tappio alla. Se on tärkeää itseluottamukselle.

TPS-kaksikon keskinäiseen kilpailuasetelmaan Tirronen ei suuremmin ota kantaa. Hän muistuttaa, että menestyvissä joukkueissa on useampana keväänä nähty kaksi pelaavaa maalivahtia. Ja jos joukkue menestyy, Tirronenkin vakuuttaa olevansa tyytyväinen.

Toki hän tekee mielellään maalivahtien peluuttamispäätökset mahdollisimman vaikeiksi, koska se on valmennuksen päänvaiva.

– Kaikkein eniten kaudessa lämmittäisi viimeisen pelin voitto keväällä. Se on muiden päätettävissä, kuka silloin on maalissa, en jaksa sillä päätäni liikaa vaivata. Totta kai sitä haluaa pelaamaan päästä niin paljon kuin mahdollista. Se riippuu niin monesta asiasta. Yritän tehdä hommani ja pelata mahdollisimman hyvin, joukkueen edun mukaan sitten edetään, Tirronen pohtii.

Niin tai näin, Rasmus Tirronen on toistaiseksi tyytyväinen kauteensa Turussa. Espoosta TPS-paitaan siirtynyt 27-vuotias torjuja iloitsee kehittyvänsä Fredrik Norrenan valmennuksessa, ja mikä tärkeintä, yhteispeli Oskari Setäsen kanssa toimii, vaikka letkeästä kaksikosta vain toinen voi pelata.

– Hyvin on asiat sujuneet Setäsen kanssa. Mukava tehtä arkisia hommia, kun ollaan vähän saman tyyppisiä ukkoja. Joka aamu tullaan hymyssä suin hallille, Tirronen virnistää.