Raksilassa rävähtää illalla - "Isoin juttu on se, että nautitaan"

Jussi Rynnäs on erikoisessa paikassa. Porilaisveskarin pitää torjua kasvattajaseuransa Ässät kesälomalle. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lasse Kukkonen ja Jari Sailio ovat Kärppien pudotuspelikonkarit. Molemmilla on vyöllään 95 kamppailua kevään ratkaisuvaiheessa.

Kapteeni Kukkonen muistuttaa, että pudotuspelit ovat hienoa aikaa. Merkityksetöntä peliä ei silloin ole.

- Isoin juttu on se, että nautitaan. Peli on sama, peli ei muutu mihinkään. Pitää osata nauttia tästä ja pelata omilla vahvuuksilla. Se tietty tapa toimia on jokaisen tuonut tähän pisteeseen ja siitä täytyy pitää tiukasti kiinni, Kukkonen sanoo Kärppien kotisivuilla.

Kärpät aloittaa tämän kevään pudotuspeliurakkansa kotikaukalossa. Vastustaja on Porin Ässät, joka on tänä keväänä jo laittanut Rauman Lukon kesälomille.

Ottelusarja antoi Ässille yhden pahan iskun. Kärpissä aikanaan liigauransa korkannut Simon Suoranta loukkaantui, ja isokoisen laitahyökkääjän kausi on todennäköisesti ohi.

Suorannan paikan Ässien ykkösketjussa ottaa Mikael Saha.

Loukkaantumiset ovat muutenkin runnelleet Ässiä. Sivussa ovat myös Tuomas Huhtanen, Sami Lähteenmäki, Philip McRae ja Mikko Salmio.

- Varmasti tulee vauhdikas peli. Siellä on paljon taitoa hyökkäyksessä ja paljon hyviä hyökkääjiä. He voittivat sarjan tuossa ja saivat siitä varmasti paljon itseluottamusta. Siellä on hyvä joukkue vastassa, eli saadaan kova taistelu. Fyysinen peli varmasti myös tulee, ja mikäs sen hienompaa, niin sen pitää ollakin, Kukkonen arvioi.

Oman mausteensa sarjaan tuovat Kärppien ässätaustaiset pelaajat. Porilaisveskari Jussi Rynnäs aloittaa Kärppien maalilla, ja ykköskentässä hyökkäävät patapaitaa urallaan kantaneet Mikael Ruohomaa ja Charles Bertrand sekä puolustaa Shaun Heshka.

- Tiedetään, että nyt ollaan sen kynnyksellä, että ratkaistaan kuka on kuka. Tietysti se on myös niitä pikkupojan unelmia, että näistä on pienenä tuolla ulkojäillä haaveiltu.

Kärpät:
Maalivahdit: Jussi Rynnäs (Veini Vehviläinen).
1. kenttä: Julius Junttila-Mikael Ruohomaa-Charles Bertrand, Miika Koivisto-Shaun Heshka.
2. kenttä: Saku Mäenalanen-Nicklas Lasu-Ville Leskinen, Taneli Ronkainen-Lasse Kukkonen.
3. kenttä: Kristian Vesalainen-Rasmus Kupari-Otto Karvinen, Teemu Kivihalme-Jani Hakanpää.
4. kenttä: Jari Sailio-Miska Humaloja-Jyri Junnila, Joona Huttula.

Ässät:
Maalivahdit: Andreas Bernard (Henri Kiviaho).
1. kenttä: Ville Korhonen-Jussi Makkonen-Mikael Saha, Niko Peltola-Jere Seppälä.
2. kenttä: Marco Insam-Jarno Kärki-Jesperi Kotkaniemi, Maksim Matushkin-Juho Tommila.
3. kenttä: Sakari Salminen-Matti Kuparinen-Antoine Laganiere, Ben Blood-Tommi Taimi.
4. kenttä: Matias Varttinen-Niklas Appelgren-Matti Lamberg, Kristian Tuohilampi.