Raimo Helminen ja muut luotsit jatkavat Jokereissa Marjamäen aikana

Jokereiden apuvalmentaja Raimo Helminen käy läpi tilannetta läpi Jukka Jalosen kanssa. Helminen on toiminut KHL:ssä valmentajana myös Barys Astanassa ja Dinamo Riiassa. Europhoto/ Jukka Rautio

Jokereiden ensi kauden valmennustiimi on saanut lopullisen muotonsa. Raimo Helminen, Mika Saarinen, Markus Ketterer, Janne Hietaniemi ja Hero Mali jatkavat Jokereiden valmennustiimissä myös ensi kaudella.

Helminen, 53, on toiminut KHL:ssä valmentajana myös Barys Astanassa ja Dinamo Riiassa.

Helminen on työskennellyt lisäksi alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa niin pää- kuin apuvalmentajana. Maajoukkuepuolen kokemusta löytyy myös miesten tasolta, sillä Helminen ja Ari-Pekka Selin johtivat Kazakstania kevään 2014 MM-kisoissa. SM-liigassa Helminen on toiminut Tampereen Ilveksessä niin pää- kuin apuvalmentajana.

Saarinen on työskennellyt SM-liigassa niin JYPissä kuin Tapparassa sekä apuvalmentajana Lukossa, Pelicansissa ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Ketterer, 50, palasi Jokereihin yhdeksän vuoden tauon jälkeen kaudeksi 2011-12, josta lähtien hän on hoitanut maalivahtivalmentajan ja joukkueenjohtajan tehtäviä. Ensimmäisen kerran Ketterer oli pestissä kausilla 1999-2002 heti peliuransa päättymisen jälkeen. Hän oli mukana voittamassa Jokereiden kuudetta Suomen mestaruutta keväällä 2002.

Mali, 42, toimi jo viime kaudella myös Leijonissa fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina ja on jatkanut tehtävässä myös tällä kaudella.

Ennen jokeripestiään hän toimi Porin Ässien SM-liigajoukkueessa vuodesta 2008 lähtien fysioterapeutin ja fysiikkavalmentajan rooleissa. Ennen jääkiekkoon siirtymistään hän toimi jääpallon puolella Porin Narukerän fysioterapeuttina ja fysiikkavalmentajana. 

Mali on ollut mukana myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa kolmella kaudella ja vetänyt useina kesinä treenejä Dallas Starsin NHL-joukkueen pelaajille.

Hietaniemi, 29, siirtyi KHL-joukkueen videovalmentajaksi ja tilastovastaavaksi Jokereiden B-nuorten joukkueesta.

Saarisen, Kettererin, Hietaniemen ja Malin sopimukset ovat kaksivuotisia ja Helmisen yksivuotinen. Jokereiden päävalmentajana toimii ensi kaudesta lähtien Lauri Marjamäki, jonka sopimus julkistettiin marraskuussa.

Jokerit taipui maanantaina voittolaukauskilpailussa, kun Metallurg Magnitogorsk puristi Jokereista 2–1-kotivoiton