Putoaako Ässät jatkosta seuralegendan juhlapäivänä? "Hieno asetelmahan se on"

Veli-Pekka Katola toivoo, että syntymäpäivämuistamiset ohjataan lasten ja nuorten kiekkoharrastuksen hyväksi.

Oulun Kärpät ja Porin Ässät taistelevat tänään Liigan puolivälieräottelussa Oulun Raksilassa.

Panokset ovat kovat, sillä Kärpillä on mahdollisuus lähettää porilaiset kesälomille. Oululaiset kävivät maanantaina ryöstöretkellä Porissa ja aikovat jatkaa tänään samaan malliin.

Ässät taas pyrkii voiton kautta viemään ottelusarjan vielä kerran Isomäen kotiareenalle. Lisämausteen keskiviikkoiltaan tuo seuralegenda Veli-Pekka Ketolan 70-vuotissyntymäpäivä.

Maanantaina Porissa kuivan kautensa päättänyt Kärppien Julius Junttila vakuuttaa, ettei sarjan katkeamismahdollisuus vaikuta puristavasti takaraivossa.

– Hieno asetelmahan se on. Toivottavasti halli on lähellä täyttä ja saadaan hyvä meininki. Pitää kuitenkin lähteä niin kuin se olisi vaikka tuo edellinen peli. Ei meidän kannata turhaan mitään haihatella, Junttila toteaa Kärppien verkkosivuilla.

Junttilan lisäksi myös ketjukaveri Charles Bertrand heräili edellisen kamppailun päätöserässä iskien pudotuspelikautensa ensimmäiset tehot – voittomaalin sekä esityön Junttilan osumaan.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on muuttanut hieman avauskokoonpanojaan maanantain avaukseen verrattuna.

Rasmus Kupari nousee kakkosketjun keskushyökkääjäksi ja Nicklas Lasu puolestaan aloittaa kolmosen sentterinä. Kärpät jatkaa siitä mihin Porissa jäi, sillä tämä marssijärjestys oli voimassa myös maanantaina päätöserässä.

Nelosketjun luottoratsu Miska Humaloja tippui Porissa loukkaantumisen takia pois eikä pelaa tänäänkään. Jari Sailio nousee kokoonpanon ulkopuolelta nelosketjuun Jasse Ikosen ja Otto Karvisen seuraksi. Porissa pelivastuuta saanut Juha Koivisto aloittaa nyt 13. hyökkääjänä.

Puolustupareissa ei ole muutoksia maanantaihin verrattuna, ja Veini Vehviläinen aloittaa jälleen Kärppien maalilla.

Ässät sai helpottavan tiedon eilisiltana, kun kurinpitodelegaation käsittelyssä ollut kultakypärä Maksim Matushkinin taklaus ei tuottanut pelikieltoa.

Päävalmentaja Mikael Kotkaniemi on kuitenkin joutunut tekemään ketjumuutoksia, sillä kapteeni Matti Kuparinen ei ole pelikunnossa. Maanantaina paluuta yrittänyt Simon Suoranta loukkaantui kesken pelin, eikä ole tänään käytettävissä.

Matti Lamberg pelaa ykkösketjun laidassa Ville Korhosen ja Jussi Makkosen ketjukaverina. Kakkosketju on täysin uudessa muodossa: Marco Insam–Jarno Kärki–Jesperi Kotkaniemi. Kolmosketjun sentterinä Sakari Salmisen ja Antoine Laganieren välissä aloittaa Niklas Appelgren.

Nelosketjuun laitahyökkääjäksi on useiden loukkaantumisten takia nostettu puolustaja Juuso Walli, joka tosin on ennenkin havaittu hyökkääjän roolissa.

Matushkini läsnäolon myötä puolustusparit ovat säilyneet ennallaan. Ässien maalivahtivalinta on vanha tuttu italialainen Andreas Bernard.

Kiekko tippuu jäähän Kärpät–Ässät-ottelussa Oulun Raksilassa kello 18.30.