Pörssihirmu Oula Palve nautti lajin helppoudesta – "Aika kivaa oli taas"

Oula Palve on ollut Frans Tuohimaan painajainen puolivälierissä. Kuva: Jukka Rautio.

Vaikka TPS raapi väkisin voitot kahdesta ensimmäisestä puolivälieräottelusta SaiPaa vastaan, syytä suureen tyytyväisyyteen ei ennen lauantaita ollut. Perjantain välipäivänä TPS-hyökkääjä Oula Palve summasi tilanteen ytimekkäästi ja päätään pudistellen.

– Aika paljon on parannettavaa.

Lauantaina iltana kotiyleisön edessä Palloseuran kollektiivinen vastaus tähän tarpeeseen oli vakuuttava. SaiPa jäi Turkuhallissa ensi hetkistä lähtien täysin jalkoihin ja sai poistua pitkälle, synkälle kotimatkalle karu 7–0 -tappio niskassaan.

Oula Palve itse seisoi sanojensa takana. Hän oli mustavalkoisten suurin sankari ja etenkin ylivoimapelissä täysin pitelemätön. Illan saldoksi tuoreelle TPS-tähdelle kirjattiin tehot 1+4. Lukemista huolimatta Palve ei riehaantunut heittelemään hattua ilmaan.

– Me paransimme selvästi. Olemme aloittaneet kaksi edellistäkin peliä hyvin, se on vaan notkahtanut. Nyt pystyttiin jatkamaan sitä. Tietenkin peli aina muuttuu pelailuksi, kun se on 5–0, vaikka kuinka yrittää vetää täysillä. Pieni rako annettiin taas kaverille, mutta muuten hyvä kuusikymppinen meiltä, TPS-sentteri summasi.

TPS joutui kahdessa aiemmassa kohtaamisessa kairaamaan voittoa syvältä, kun joukkue hukkasi johtojaan lepsuun puolustamiseen.  Turkulaisleirissä asiaan kiinnitettiin erityishuomiota vielä lauantaina kesken pelin, vaikka SaiPa näytti täysin aseettomalta jo avauserän rynnistyksen jäljiltä.

– Ennen peliä puhuttiin ihan perushuttua, mutta ekalla erätauolla keskityttiin siihen, ettei ole liikaa happy-happyä, vaan palattiin perusasioihin toisessa erässä, Palve kertasi.

"Perusasiat" tarkoitti sitä, että tempon ja intensiteetin laskiessakin TPS kuritti vieraitaan antautumuksella loppuun saakka. Runkosarjassa huippukauden pääosin HPK:n paidassa pelannut Palve ei selvästikään ole tyytyväinen läpimurtokautensa tähänastiseen saldoon. Tuore TPS-vahvistus johtaa lauantain jälkeen pudotuspelien pistepörssiä komealla saldolla (1+6).

Numeroitakin selvempää kieltä puhuvat näköhavainnot Palven peliesityksistä. Palloseuran kakkosvitjaa johtava keskushyökkääjä on ajoittain näyttänyt suorastaan dominoivalta sulavan liikkeensä ja oivaltavien syöttöjensä ansiosta. Palven pelaaminen näyttää katsomon yläriveillekin siltä kuin pelaajalla olisi jäällä hauskaa.

– En tiedä, miltä se näytti katsomoon, mutta aika kivaa oli taas ainakin itselläni. Pitää antaa kredittiä niille, ketkä ylivoimalla maaleja tekivät, hakivat hyviin paikkoihin. Se ei aina ole ihan siitä kiinni, mihin itse saa kiekkoa pistettyä, Palve jakoi kunniaa vaatimattomasti.

Kunniaa toki sopii jakaa, sillä Palven ketju on ollut TPS:n tehokkain viime aikoina. Petrus Palmu merkkautti lauantaina murskajaisissa tehot 2+1 ja maalinedustaa mielin määrin hallinnut Zach Budish luvut 1+2. Ketjun yhteispeli sujuu näyttävästi etenkin sen huomioiden, että Palve ja Budish saapuivat joukkueeseen vasta siirtotakarajan lähellä.

Oula Palve näkee kolmikon vahvuuden osittain juuri tässä tuoreudessa. Hän ja Budish pääsivät peräpään joukkueista Turkuun kirkastamaan kauttaan mestaruusjahdissa.

– Olisiko se jopa sen takia, että naamat ei ole kuluneet liian paljon, aika raikasta menoa pystytään vetämään vielä.