Porissa puumerkkejä paperiin – Saha, Vuorisalo, Kiviaho ja Appelgren jatkavat Ässissä

Mikael Saha siirtyi aikanaan Ässiin Forssan Palloseurasta. Yhteensä Saha on urallaan pelannut 143 Liigaottelua. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässät on tehnyt neljä uutta jatkosopimusta. Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä

FoPS:in junioreista kaudeksi 2012 –13 Ässien organisaatioon siirtynyt Saha jatkaa Ässissä yksivuotisella sopimuksella, johon sisältyy myös seuran optio kaudesta 2019–20. Päättyneellä kaudella Saha pelasi 36 ottelua tehoin 5+2 =7.

– Saha on monikäyttöinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Myös hänellä on potentiaalia kehittyä, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi porilaisseuran tiedotteessa.

Porilaisseura tiedotti käyttäneensä kaudeksi 2017–18 Ässiin siirtyneen Appelgrenin option. Appelgren pelasi ensimmäisellä liigakaudellaan 42 ottelua tehoin 4+7 =11. 

– Appelgren pelasi ennakkoluulottoman ensimmäisen Liigakauden. Hän on monikäyttöinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Hyökkäyspään tehokkuuden osalta häneltä ei olla vielä nähty parasta ja potentiaalia löytyy sillä sektorilla, Korpisalo kertoi.

Puolustaja Teemu Vuorisalo jatkaa Ässissä kaksivuotisella sopimuksella.

Seuran oma kasvatti on pelannut Patapaidassa lähes 150 Liigaottelua. Päättyneellä kaudella Vuorisalo pelasi 29 ottelua tehoin 2+3 =5.

– Vuorisalo osoitti potentiaalinsa ennen kauden päättänyttä loukkaantumistaan. Hän pystyy ottamaan urallaan seuraavan askeleen ja sen eteen teemme yhdessä hommia, Korpisalo kommentoi.

Lisäksi kaudeksi 2017–2018 Ässiin siirtyneen maalivahti Kiviahon sopimukseen sisältynyt optio tulevasta kaudesta on käytetty.

– Kiviaho sai kauden aikana vähän vastuuta, mutta kyseessä on kehityskelpoinen maalivahti ja haluamme katsoa hänen potentiaalinsa loppuun asti, Korpisalo kommentoi.

SaiPassa pelaajaoppinsa saanut Henri Kiviaho on edustanut urallaan liigassa myös KalPaa ja Ilvestä. Matkan varrelle mahtuu myös kaksi kautta ECHL:n Idaho Steelheadsissa. Veskari torjui torjui Pohjois-Amerikassa 2014–15 ja 2016–17. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto