Pitkä vääntö vihdoin päätökseen

Tuleva kausi on Jyri Marttiselle jo viides Porin Ässien paidassa. Kuva: Juhani Liuhala

Ässien ja Jyri Marttisen sopimusneuvottelut eivät olleet aivan helpoimmasta päästä. Käytännössä viime kauden päättymisestä asti Porissa on odotettu uutisia Marttisen tilanteesta. Välillä sopimusta on pidetty varmana, joskus puolestaan tilanne on vaikuttanut huomattavasti epätoivoisemmalta. Lauantaina Ässät ja Marttinen löysivät vihdoin yhteisen sävelen, ja sen seurauksena oli yksivuotinen sopimus.

- Päätin, etten tee sopimusta mihinkään 33-vuotiaana. Tilanne muuttui siinä vaiheessa, kun täytin 34 vuotta, syntymäpäiviään 1. syyskuuta viettänyt puolustaja hymyili.

- Isot päätökset elämässä tehdään yleensä tunteella. Niin toimin tässäkin asiassa. Sopimus Ässiin tuntui yksinkertaisesti oikealta.

"Oli välillä henkisesti aika raskasta, mutta onneksi kaikki on nyt kunnossa"

Marttisen sopimusneuvotteluja vaikeutti huomattavasti se fakta, että hänen viime kautensa loppui jo marraskuussa. Hän pelasi liigassa ainoastaan 21 peliä, mutta niissä Marttinen oli pelillisesti Ässien paras puolustaja. Pitkä toipuminen on nyt vihdoin takana, mikä on helpotus kaikille osapuolille.

- Ottihan se ihan hirveästi päähän, kun loukkaantuminen tuli. Kausi oli täydessä vauhdissa, ja jouduin olemaan tosi pitkään pois tositoimista. Oli välillä henkisesti aika raskasta, mutta onneksi kaikki on nyt kunnossa. Katseet voi suunnata tulevaisuuteen, Marttinen totesi.

Ensimmäiset joukkueharjoitukset Ässien kanssa maanantaina vetänyt Marttinen on jo kokenut pelaaja, mutta siitä huolimatta häntä vähän jännitti päästä jäälle tutussa, mutta kuitenkin uudessa ympäristössä.

- Kyllä se on myönnettävä, että pieni pörinä oli ennen treenejä. Paljon uusia naamoja joukkueessa, ja harjoitukset ovat uuden valmentajan kanssa aina vähän erilaisia.

Marttinen pelaa Ässien kanssa kaksi harjoitusottelua Tampereen Ilvestä vastaan, ja sen jälkeen edessä onkin jo liigastartti.

"Kyllä se on myönnettävä, että pieni pörinä oli ennen treenejä"

- On todella tärkeää päästä pelaamaan pari matsia mahdollisimman pian. Pelituntumani on tietysti vajavaista, koska edellisestä kamppailusta on pitkä aika. Olen silti sen verran kokenut pelaaja, että tiedän mitä minun pitää kaukalossa tehdä. Yritän auttaa Ässiä mahdollisimman monipuolisesti joka päivä, Marttinen kiteytti.

Ässät ei tee enää uusia hankintoja ennen kauden alkua, vaan joukkue lähtee nykyisellä kokoonpanollaan ensi viikolla alkavaan runkosarjaan.