Pistehanansa auki saanut Iikka Kangasniemi ei stressannut kuivasta kaudesta

Iikka Kangasniemi iski Ilvestä vastaan kaksi tehopistettä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Iikka Kangasniemi iski Ilvestä vastaan kaksi tehopistettä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Pelicansin kultakypärää lauantain Ilves-kamppailussa kantanut Iikka Kangasniemi lähti kypäränsä väristä huolimatta otteluun kuuden pelin pisteettömässä putkessa.

Kolmessatoista ottelussa ennen lauantaita tehot 4+4 summannut laituri sai pistehanansa Ilvestä vastaan takaisin auki. Seitsemän pelin maalittoman putken katkaissut osuma syntyi onnekkaalla tavalla.

- Siellä oli kaveri luistelemassa tolpalle, ja koetin sitä hakea sieltä. Vähän onnekkaasti sitten molarin luistimen kautta kimposi sisään, Kangasniemi kertasi ottelun avausmaalia.

Viime kaudella läpimurtonsa 39 tehopisteensä myötä tehnyt Kangasniemi on yksi lahtelaisten avainpelaajia. Pisteettömän putken katkaiseminen on erityisen tärkeää.

- Totta kai se on tärkeää. Meiltä odotetaan tulosta, ja paikkoja on kuitenkin ollut ihan tarpeeksi. Olihan se tärkeää, että pitkästä aikaa sai maalihanan auki, Kangasniemi sanoi.

- Laskin, että jossain pelissä meidän ketjulla oli lähemmäs kymmenen paikkaa, niin kyllä se jossain vaiheessa aina uppoaakin.

Vaikka kultakypärä ei tehnytkään pisteitä kuuteen otteluun, on seuran peli silti uomissaan. Viimeiseen kahdeksaan otteluun Pelicans on jäänyt pisteittä vain kerran.

- Tietenkin se on tärkeintä, että joukkue voittaa. Turha murehtia niitä omia pisteitä. Totta kai pisteitäkin pitää tehdä, mutta jos joukkue voittaa, niin ei niillä silloin ole väliä.

Kangasniemi teki Pelicansin 4-1-voittoon päättyneessä kamppailussa tehopisteet 1+1 ja nousi niiden myötä pistepörssissä kahdenkymmenen parhaan joukkoon.