Pikkuleijonat kohtaa neljännesfinaalissa Ruotsin

Mikko Rantanen ei onnistunut rangaistuslaukauksessaan.​
Mikko Rantanen ei onnistunut rangaistuslaukauksessaan.​

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue selvitti tiensä MM-kisojen puolivälieriin. Suomi otti viimeisessä alkusarjan ottelussaan pakkovoiton Saksasta luvuin 2–0.

Suomen avausmaalin teki ensimmäisessä erässä Julius Honka. Toisessa erässä Mikko Rantanen epäonnistui ensin rangaistuslaukauksessa, mutta laittoi vähän myöhemmin kiekon maaliin Aleksi Mäkelän syötöstä.

Tilastojen valossa peli oli Suomen hallintaa. Suomi voitti laukaukset 38–24, ja Saksan maalivahti Kevin Reich venyi useisiin huipputorjuntoihin. Saksa sai ensimmäisen laukauksen kohti Ville Husson vartioimaa Suomen maalia vasta kun ottelua oli pelattu runsaat 15 minuuttia.

Ruotsi yrittää revanssia

Lohkonsa viimeisen pudotuspelipaikan napannut Suomi kohtaa puolivälierissä Ruotsin, joka puolestaan voitti oman lohkonsa. Tappiolla Suomi olisi joutunut karsintasarjaan.

Suomen ja Ruotsin puolivälierä pelataan huomenna perjantaina kello 22 Suomen aikaa Torontossa. Joukkueet kohtasivat viime MM-kisoissa Malmössä finaalissa, jolloin Suomi voitti pelin ja maailmanmestaruuden Rasmus Ristolaisen jatkoaikamaalilla.

Muut puolivälieräparit ovat Yhdysvallat ja Venäjä, Tshekki ja Slovakia sekä Kanada ja Tanska. Tanskalle kerta on ensimmäinen nuorten MM-turnauksen puolivälierissä.

Suomelle alkusarja oli vaikea. Voitto Saksasta oli ensimmäinen koko turnauksessa. Suomella on ollut hankaluuksia etenkin maalinteossa. Neljässä pelissä joukkue on onnistunut tekemään vain viisi maalia.