"Pidä pää ylhäällä" - Vauhkonen kohtaa vanhan seuransa

Olavi Vauhkonen on loukkaantumisensa jälkeen päässyt hyvään vauhtiin, ja SaiPasta siirtynyt laituri on ottanut paikkansa Lukon pihviketjussa. Lauantaina hän pääsee jyräämään tuttuja miehiä, kun viime kauden työnantaja tulee kylään.

- Joukkueellinen tuttuja äijiä. Tiukka peli tulee olemaan, sillä SaiPa on kova jengi tekemään töitä, Vauhkonen uskoo.

Viestiliikenne Lappeenrannan suuntaan on ollut vähäistä. Vauhkonen ei ole käynyt psykologista sotaa yhdenkään vanhan pelikaverinsa kanssa.

 

Olavi Vauhkonen hankki CHL-reissulta pipon. Kuva Esa Urhonen.​
Olavi Vauhkonen hankki CHL-reissulta pipon. Kuva Esa Urhonen.​

- Olen niin huono pitämään yhteyksiä. Huollon kanssa on jotain viestitelty. Lähinnä sieltä on tullut sellaista perus pää ylhäällä -läppää. Vanhat on jutut jääkiekkopiireissä. Pään aukomista se lähinnä on, Vauhkonen naurahtaa.

Ainakin normaalisti hänen päänsä keikkuu varsin ylhäällä, sillä jokerikasvatilla on mittaa 194 senttiä. Kun ketjun sentteri Jonne Virtanen on vielä kolme senttiä pitempi, eikä Teemu Nurmikaan mikään pikkupoika ole, SaiPan puolustajat saavat tosiaan tehdä hommia.

- Hyvä on ollut pelata Virtasen ja Nurmen kanssa. Kärppäpeli meni meiltä vähän huonommin, se oli vähän paluu arkeen, mutta mukava on ollut pelata isojen äijien kanssa.

Lukko lähtee peliin sarjajohtajana, tosin KalPa nousi perjantain kierroksella raumalaisten kanssa tasapisteisiin. Mikä tekee Lukosta nyt niin vahvan ryhmän?

- Ainakin hyvä ylivoima, Vauhkonen tokaisee heti.

- Hyvin ollaan hioduttu yhteen. Alku oli vähän vaikeaa, ei oltu ihan niin yhtenäinen joukkue. Nyt ollaan paljon yhtenäisempiä.

Lukkoa ei hitsattu kasaan palavereilla vaan peleillä.

- Tuossa oli muutama tiukempi peli, jotka saatiin käännettyä. Sitä kautta sitten se on tullut. Se tekee tässä lajissa paljon.

Lue lauantain Länsi-Suomesta, millainen mies on Olavi Vauhkonen.