Peukalo kääntyi kirjaimellisesti alaspäin – Ruotsi menetti kaksi pelaajaa samasta syystä

MM-turnauksen vahva kultakandidaatti Ruotsi joutuu pärjäämään loppukisat ilman Elias Petterssonia ja Erik Gustafssonia.

Molemmat loukkaantuivat sunnuntain Sveitsi-ottelussa, ja vammakin on kaiken kukkuraksi sama. Kummaltakin murtui peukalo.

– Tämä on epätodennäköistä ja ikävää, joukkueen lääkäri Björn Waldebäck harmitteli Aftonbladetissa.

Växjössä SHL:ää viime kaudella pelannut 19-vuotias Pettersson on suurlahjakkuus, jonka harteilla on isot odotukset. Hyökkääjänuorukainen varattiin NHL:n Vancouveriin viime kesän draftin viidentenä pelaajana. 

Puolustaja Gustafsson, 26, edustaa NHL:ssä Chicago Blackhawksia, mutta myös farmisarja AHL on ehtinyt käydä tutuksi. 

Kööpenhaminan A-lohkoa johtava Ruotsi kohtaa tiistaina Venäjän alkulohkon päätösottelussaan. Panoksena on lohkon ykkössija, jos Venäjä ei jää tänään Slovakiaan vastaan pisteittä. 

Ainoa tahra Tre Kronorin keltaiseen paitaan tuli, kun Slovakia onnistui venyttämään ratkaisun jatkoajalle. Venäjällä on ennen Slovakia-ottelua plakkarissa neljä voittoa ja jatkoaikatappio Tshekille.

Suomen tapaan myös Ruotsi on mässäillyt MM-kaukalossa maaleilla. Tre Kronorin pistekärkenä keikkuu Rickard Rakell, joka on nakuttanut kuudessa kamppailussa 11 (5+6) tehopistettä. Mattias Janmark

Kaksikko edustaa inasen tuntemattomampaa ja tuoreempaa maajoukkuepolvea.

NHL-seura Dallas Starsissa taaloja tienaava Janmark, 25, pelaa ensimmäisissä MM-kisoissaan. Myös vuotta myöhemmin syntynyt Rakell on MM-tasolla ensikertalainen, vaikka on pelannut NHL:n Anaheimissa jo kuusi kautta.