Petri Vehanen palaa Lukkoon

Petri Vehanen palaa raumalaisen jääkiekon pariin. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Maailmanmestarimaalivahti Petri Vehanen jatkaa uraansa jääkiekon parissa Raumalla. Vehanen liittyy yhden vuoden sopimuksella Lukon maalivahtivalmennustiimiin Mikael Vuorion aisapariksi.

- Ajatus on kypsynyt jo jonkin aikaa. Puhumme ja ajattelemme pelistä “Mikun” kanssa samalla tavalla, joten tämä oli minulle luonnollinen vaihtoehto, Vehanen kertoo Lukon nettisivuilla.

Mikael Vuorio on tyytyväinen saadessaan tutun miehen rinnalleen maalivahtivalmennukseen.

- “Pete” on varmasti yksi parhaista Euroopassa viimeisen kymmenen vuoden aikana pelanneista maalivahdeista, joten se kokemus mitä hän pystyy tuomaan mukanaan on valtava. Pelin ymmärrys fyysisesti, henkisesti ja pelillisesti on ihan omaa luokkaansa, Vuorio kehuu.

Vehanen, 40, ilmoitti komean kiekkouransa päättymisestä kauden jälkeen. Ei kulunut kauaa, kun hän aloitti alle 17-vuotiaiden maajoukkueen maalivahtivalmentajana.

Mies myöntää uuden pestin jännittävän, mutta tukea on tarjolla niin Jääkiekkoliitosta kuin luottovalmentaja Ari Moisaselta, nykyiseltä AK Bars Kazanin maalivahtivalmentajalta. 

- Varmasti tullaan Arin kanssa asioita sparraamaan. Tämän lisäksi olen hyvin tietoinen, että vuosi on lyhyt aika näissä hommissa. Kahden, kolmen vuoden säteellä tuloksia varmaan pitääkin sitten jo tulla näkyviin, Vehanen sanoo.

Vehaselle on tarttunut pitkän uran varrelta jos jonkinlaisia kokemuksia erilaisista kiekkoliigoista. Hän edusti kotimaan kaukaloissa aina Lukkoa, mutta pelasi urallaan muun muassa KHL:ssä Venäjällä ja Tsekissä, Saksassa, Ruotsissa, Italiassa ja Norjassa.

Meriittilistalta löytyvät muun muassa KHL:n mestaruus keväältä 2010 ja maailmanmestaruus keväältä 2011. 

- Hallilla tulee varmaan jatkossa vietettyä enemmän aikaa kuin peliuran aikana. Valmennustyö on kokonaisvaltaista omistautumista, jos toki sitä oli myös aktiivipelaaja-aikakin. Silti nyt on vastuuta myös toisista ihan eri tavalla kuin ennen, Vehanen toteaa. 

Vehasen Lukko-pestin pääpaino on erityisesti juniorien kehittämisessä. 

- C-ikäisistä aina A-junnuihin asti on se polku, jolla me haluamme omia juniorimaalivahtejamme kehittää. Näistä toivomme mahdollisimman monen olevan potentiaalinen liiga-torjujakin jonain päivänä, Mikael Vuorio kuvailee

- Tavoitteenamme on luoda Rauman Lukkoon sellainen ilmapiiri ja tekemisen kulttuuri, että nuoret pelaajat haluavat tulla tänne kehittymään ja ottamaan urallaan sen seuraavan ison askeleen esimerkiksi maajoukkueisiin tai maailman muihin kaukaloihin.