Petri Matikainen siirtyy valmentamaan Itävaltaan peliuralta tuttuun seuraan

Petri Matikainen lähtee jälleen valmennushommiin ulkomaille. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Petri Matikainen siirtyy valmentamaan Itävaltaan. Klagenfurt AC kertoo nettisivuillaan tehneensä suomalaisvalmentajan kanssa sopimuksen kaudesta 2018-19. 

KAC pelaa monikansallista Erste Bank Eishockey Ligaa, jossa on Itävallan lisäksi joukkueita Kroatiasta, Tsekistä, Italiasta ja Unkarista. Viime kaudella liigan voitti Kai Suikkasen valmentama Bolzano. 

- Olemme tyytyväisiä, että pystyimme palkkaamaan kansainvälisesti menestyneen valmentajan. Petri Matikainen on osoittanut kykynsä Suomen Liigan lisäksi myös KHL:ssä, Klagenfurtin General Manager Oliver Pilloni totesi seuran nettisivuilla.

Matikainen, 51, aloitti valmennusuransa vuonna 2003 Lahden Pelicansin A-nuorten valmentajana, josta kutsu kävi Pelicansin liigajoukkueen päävalmentajaksi. Viimeiset kolme kautta Matikainen valmensi jälleen Pelicansia. 

Siinä välissä hän ehti valmentaa liigassa Bluesia ja HIFK:ta, KHL:ssä  Avangard Omskia ja Slovan Bratislavaa sekä itävaltalaisseura Graz99ersiä. 

Matikainen luotsasi Bluesin SM-hopealle 2008 ja 2011. Molempien kausien päätteeksi hänet palkittiin vuoden valmentajana.

Matikainen on toiminut urallaan myös nuorten ja aikuisten maajoukkueiden apuvalmentajana. Hän oli mukana Suomen maailmanmestarijoukkueessa 2011 ja alle 20-vuotiaiden pronssijoukkueessa 2004.

Matikainen lähtee Itävaltaan kolmatta kertaa urallaan. Hän lopetti pelaajauransa juuri Klagenfurtissa kauteen 1998-99. 

- Olen erittäin ylpeä ja onnellinen, kun saan palata Klagenfurtiin. Sain pelaajana hienoja muistoja täältä, Matikainen kertoi tiedotteessa.

Hän puhui sitoutumisesta, yhteistyöstä ja kovasta työnteosta - arvomaailmasta, joka oli paljon esillä jo hänen viimeisellä pestillään Pelicansissa.

- Näen, että seura on menossa oikeaan suuntaan. Joukkueen rakenne on hyvä, pelaajien ydinryhmä muodostuu itävaltalaisista pelaajista, jotka ovat jatkossakin keskeisissä rooleissa, Matikainen totesi. 

Matikaisen sopimuksesta Klagenfurtiin kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat