Petrell HIFK:n sinisestä paidasta: "Se on hieno kunnianosoitus"

Lennart Petrell (vas.), Joonas Rask ja Miro Heiskanen HIFK:n sinisissä mukanaan Haloo Helsinki-yhtyeen jäsenet Jere Marttila ja Leo Hakanen.

Onko jotain vikaa, kun HIFK:n pelaajat ovat siniset pelipaidat päällä. Heidän pitäisi olla punaisissa. Mutta ei siinä mitään vikaa ole: HIFK todella käyttää sinistä pelipaitaa ulko-ottelussa Kärppiä vastaan. Ja Haloo Helsinki hoitaa rokkipuolta.

Tuo ottelu pelataan viides päivä joulukuuta eli siitä johtuu väri. Vain päivää myöhemmin Suomi täyttää sata vuotta.

– Minusta se on hieno kunnianosoitus. Sopii juuri ennen itsenäisyyspäivää. Olin aika yllättynyt, kun näin paidan ensimmäisen kerran. Mutta voimme hyvin vaihtaa väriä yhteen peliin. Muuten olemme punaisia, sanoi kapteeni Lennart Petrell.

HIFK kohtaa Kärpät liigaottelussa Kaisaniemessä, jonne se rakentaa yhdessä Helsingin kaupungin ja KHL-ottelun pari päivää aikaisemmin pelaavan Jokerien kanssa niin katsomon, kaukalon kuin esiintymislavan. Katsomoon mahtuu 19 000 katsojaa. Tapahtuman nimi on Ice Challenge.

Sää on aina riskinsä ulkopeleissä, mutta kovin kylmää ei pitäisi joulukuun alussa vielä olla. Vesisade lieneekin suurin pelko.

– Silloin ei pitäisi olla -20, jota viimeksi pelkäsimme ulkopelissä. Olemme selvittäneet asiaa. ja ylärajamme onkin + 10. Silloin ottelu pystytään vielä pelaamaan, sanoi HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtannen.

Petrell on pelannut tätä ennen kolme ulkopeliä. Ensimmäinen oli Jokereita vastaan Olympiastadionilla, toinen Genevessä ja kolmas viime kaudella Tampereen Sorsapuistossa. Juuri tuota Tampereen peliä Lennu uskoo tulevan tapahtuman eniten muistuttavan.

– Nyt kaukalo tulee lähelle katsomoa, joka tuo tunnelman heti. Peli on paljon lähempänä katsojia kuin isoilla stadioneilla. Se tuo hyvän fiiliksen. Jokerit-peli oli tietysti hieno, kun oli paikallisvastustaja. Genevessä meillä oli myös paikallisvastustaja. Olimme isolla jalkapallostadionilla. Vielä kolme päivää ennen peliä oli + 14, mutta peli saatiin hyvin pelattua, eikä jääkään muistaakseni ollut huono, Lennu sanoi.

– Näihin ulkotapahtumiin ei koskaan tarvitse keskittyä, niihin on valmis heti kauden alussa. Ne ovat aina hyvä lisä kauteen, kunhan niitä ei ole liikaa, hän jatkoi.

Peli on samalla HIFK:n 120-vuotissyntymäpäivä. HIFK aikookin luoda suuret bileet, kuten Valtanen luonnehti.

Yksi päätähdistä on Haloo Helsinki, josta HIFK:n pelipaidan julkistamistilaisuudessa olivat Leo Hakanen ja Jere Marttila. Yhtyeellä on logonsa Nordiksen keskiympyrässä.

– Kaikki lähti fanituksesta. Meillä pojilla on ollut kausikortit monta kautta. Lopulta mietimme, että olisi makeeta, jos logon jäälle. Siitä tuo keskiympyrä lähti. Toivottavasti näemme kunnon IFK:ta silloin Kärppiä vastaan ja IFK voittaa, pojat sanoivat.

Itse heillä on myös työpäivä, sillä yhtye on mukana Ice Challengen lavalla esiintyen juuri ennen peliä joukkueiden alkulämmittelyn jälkeen.