Perrinin ennätys keräsi vuolaasti huomiota – pelikavereilta rutkasti vilpittömiä onnitteluja

Rajapyykkejä ohitettu ennenkin. Eric Perrin ja 500 Liigaottelua. Toimitusjohtaja Mika Eskola onnittelee muistolaatan ja kukkien kera lokakuussa 2016, kun kunnioitettava ottelumäärä on tullut täyteen. Taustalla TPS:n ex-pelaajia menneiltä vuosikymmeniltä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Eric Perrin nauttii suurta suosiota myös nykyisten ja entisten pelikaveriensa keskuudessa.

Liigan ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen pistekärkeen noussut 42-vuotias kanadalaissentteri sai Otakar Janeckyn ennätyksen rikottuaan vuolaita onnitteluja kiekkokaukaloiden ystäviltään ja tutuiltaan.

Perrinin laiturina JYPissä viilettänyt Harri Pesonen lähetti Twitterissä terveiset ex-pelintekijälleen. Pesonen kiitteli samalla myös valmentajaansa Risto Dufvaa, joka löi nuoren laiturin kovatasoisen ulkomaalaisvahvistuksen viereen.

TPS-kannattajat kunnioittivat pidetyn kanadalaisen saavutusta eleettömän tyylikkäästi:

Ässien kapteeni Matti Kuparinen lähetti Perrinille onnitteluterveiset turkulaissentteri Jonne Virtasen avulla.

Virtanen kuittasi terveiset lähetettyään, että terveiset olivat menneet perille: "Ok. Ja thanks tuli takas."

Perrinin kanssa samaan aikaan JYPissä pitkään pelannut puolustaja Kalle Koskinen muisti myös ex-joukkuekaveriaan julkisesti – ja veresti samalla ranskan kielen taitojaan.

Iso osa Perrinin pisteistä on tullut JYPin paidassa.

Jyväskylästä onnitteluja virtasi vuolaasti – ja asianmukaisissa seuraväreissä.

Nykyisin Ilvestä edustava Juuso Pulli lähetti onnittelut oman joukkueensa voitto-ottelun loppuverryttelyiden jälkeen.

Kannatusta löytyi myös omasta joukkueesta. TPS:n kanssa hiljattain jatkosopimuksen tehnyt kanadalaispuolustaja Mark Fraser postasi kuvan, jossa hän poseeraa Perrinin vierellä. Molemmilla on leveä hymy kasvoillaan.

Kanadalaishyökkääjän saavutus sai – tietenkin – osakseen suurta arvostusta myös TPS-kannattajien joukossa. Kuularingeistä tuttu Conny Karlsson tunnusti olleensa keittiössä, kun Kouvolassa tehtiin kiekkohistoriaa.

Jääkiekon SM-Liiga seurasi Perrinin ennätysjahtia kiitettävästi ja oli terävästi ja nopeasti ajan tasalla.

TPS muisti kanadalaista sankariaan luonnollisesti monin tavoin. Turkulaisseura muutti twitterin taustakuvansakin Perrin-henkiseksi. Myös tunteita liikuttanutta liikkuvaa kuvaa oli tarjolla.

Tuoreet ottelun jälkeiset tunnelmat kiinnostivat luonnollisesti Kouvolassa enemmän kuin ottelun lopputulos – joka oli TPS:lle 0–4.

Perrinin uraa Suomessa pitkään seurannut Kiekkoareenan Tuomas Heikkilä kirjoitti Lavalin Leijonasta kolumnin, jossa etunimi Eric muuntui muotoon Epic. Samalla Heikkilä intoutui ehdottamaan pitkälle uralle vielä yhtä lisävuotta.

Kiekkoareena puolestaan nosti ennätysjahti-ennakoissaan esille myös Perrinin lapsuudenystävän Martin St. Louisin. Luonnollisesti myös St. Louis noteerasi Perrinin piste-ennätyksen.

Kolmeosainen juttusarja on lukemisen arvoinen, eikä pelkästään siksi, että kaksikko pääsi aikanaan juhlimaan Stanley Cupia yhdessä – mikä on poikkeuksellista.

Poikkeukselliset pelaajat saavuttavat poikkeuksellisia asioita.