Perrin laittoi ennätyksiä uusiksi - ensimmäisenä yli 40-vuotiaana 20 maaliin

Eric Perrin oli läpi ottelun erittäin vahva Tappara-maalin edessä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Eric Perrin oli läpi ottelun erittäin vahva Tappara-maalin edessä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Perjantai-illan liigakierroksen helmenä oli kärkikamppailu Tapparan ja TPS:n välillä. Kaksi pistettä isäntiä perässä otteluun lähteneet turkulaiset hakivat Hakametsästä täyden kolmen pisteen potin ja nousivat sarjassa kakkosiksi.

Tyhjentävät 1-4-lukemat tulostaululle iskeneen turkulaisjoukkueen sankari oli 42-vuotias sentteri Eric Perrin, joka iski ottelussa kolme maalia ja keräsi päälle yhden syöttöpisteenkin.

TPS:n varakapteenina tällä kaudella toimiva kanadalainen oli luonnollisestikin tyytyväinen joukkueensa peliin ottelun jälkeen.

- Tämä oli meiltä loistava peli, juuri sellainen kuin tarvitsimme. Meillä oli tavoitteena pelata peli, jonka jälkeen voisimme tuntea itsemme tyytyväisiksi, ja teimme juuri sen, Perrin antoi krediittiä joukkuekavereilleen.

- Painostimme täydet 60 minuuttia ja pelasimme kokonaisvaltaista peliä, emmekä antaneet Tapparalle montaakaan hyvää maalipaikkaa. Saimme pidettyä heidät hyvin pois ykkössektorista.

Tapparan ja TPS:n väliset runkosarjakohtaamiset on nyt pelattu, ja jokainen ottelu päättyi turkulaisten voittoon. Mikä tekee Tapparasta niin hyvän vastustajan Palloseuralle?

- Yksikään Tappara-peleistä ei missään tapauksessa ollut helppo, saimme kaikissa pelata täysillä. Heidän pelinsä tuntuu kuitenkin sopivan meidän pelityyliimme. Kun pystymme paineistamaan täysillä neljällä ketjulla, tulos on tämä.

Jälleen nimi historiankirjoihin

Perrinin nimi oli esillä ennätyksiä kirjattaessa jo kertaalleen tällä kaudella, kun hän nousi Otakar Janeckyn ohi liigahistorian eniten tehopisteitä tehneeksi ulkomaalaiseksi.

Perjantaina oli jälleen vuoro uusien ennätysten: Perrinistä tuli hattutemppunsa myötä myös liigahistorian vanhin kolme maalia yhdessä ottelussa tehnyt pelaaja.

Hän ohitti tilastossa vajaalla puolellatoista vuodella Lukossa urotekoon yltäneen Petteri Nummelinin. Mainitun kaksikon lisäksi yli 38-vuotiaana hattutemppuun ovat yltäneet KooKoon Josh Green kaudella 2015-16 sekä Ässien Raimo Kilpiö ensimmäisellä SM-liigakaudella 1975-76.

Perrinistä tuli samalla myös ensimmäinen yli 40-vuotias liigapelaaja, joka on yltänyt 20 maalin rajapyykkiin. Hän myös nousi 171 maalillaan jakamaan Darren Boykon kanssa SM-liigan ulkomaalaispelaajien maalipörssin kärkipaikkaa.

Ensimmäisen maalinsa Perrin iski ketjukavereidensa tehokkaan karvauksen jälkeen lämärillä B-pisteen kaarelta, ja toisen kovan työnteon jälkeen reboundista maalin edestä.

Kolmannen maalinsa Perrin roikotti tyhjään maaliin keskialueelta pitkän kiekonkin uhalla, vaikka ketjukaveri Tomi Kalliolla olisi ollut vapaampi paikka toisella puolella.

- Jos minulla olisi ollut vain yksi maali tehtynä, olisin varmasti antanut kiekon poikittain Tompalle. Hän ymmärtää kuitenkin ratkaisuni, koska olisi itse varmasti tehnyt samassa tilanteessa samalla tavalla, Perrin naurahti.

Olympialaisissa kaikki käy

Perrin tunnetaan jääkiekkoammattilaisuuden lisäksi myös muutenkin kovana urheilumiehenä. Puolentoista viikon olympiatauko liimaakin miehen tiukasti television ääreen.

- Olympialaiset ovat aina olympialaiset, rakastan kaikkia lajeja. Erityisesti jääkiekkoturnaus on tänä vuonna mielenkiintoinen, koska melkein kuka tahansa voi voittaa, kuten näistä ensimmäisistä peleistä on nähty, Perrin analysoi.

- Tällä kerralla en laittaisi taloani likoon Kanadan puolesta, mutta toivon että he pärjäävät hyvin.

Vaikka jääkiekko onkin luonnollisesti quebeciläisen ykköslaji, tulee Perrinien perheen televisiosta myös monia muita lajeja.

- Katson ihan kaikkia lajeja. On hienoa nähdä taitavia urheilijoita, olivat he sitten taitoluistelijoita, lumilautailijoita tai kelkkailijoita.

Yksittäistä suosikkilajia jääkiekon ulkopuolelta Perrin ei suostu nimeämään, mutta eräs seikka nostaa toiset lajit kiinnostavammaksi kuin muut.

- Kanadanranskalaiset ovat todella hyviä kumpareissa, joten ehkä se. Yritän aina etsiä kisoista kanadanranskalaiset ja seurata heitä. Pikaluistelu on toinen iso juttu siinä mielessä.

Muokattu 22.14: Lisätty tieto ulkomaalaisten maalipörssin kärkipaikasta.