Pennanen jyrähti Lahden saamasta pelikiellosta

Epäonninen syksy. Janne Lahti joutui ikävään tilanteeseen jo Tampereella, kun Ilves-vahti Antti Lehtonen sai tärskyn päähänsä HPK-laiturin rynnittyä maalin eteen. Kuva: Jukka Rautio.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen vaikutti erittäin tympiintyneeltä, kun keskustelu siirtyi kokeneen laitahyökkääjän Janne Lahden saamaan rangaistukseen.

Lahdelle lätkäistiin kolmen ottelun pelikielto keskiviikkoillan KooKoo-kamppailusta.

Panna tuli siitä, kun Lahti törmäsi tuomari Timo Favorinin kanssa jatkoajan toisen minuutin juuri täyttyessä. Favorin horjahtaa kontaktista, mutta videon perusteella osuma vaikuttaa hyvin köykäiseltä.

Tämä tilanne asetettiin Liigan kurinpitokäsittelyyn.

– En usko, että hän törmäsi tahallaan tuomariin. Ei kukaan pelaaja tee niin, Pennanen tuhahti.

HPK-luotsi halusi ohittaa puheenaiheen nopeasti.

– En jaksa vääntää näistä tilanteista, koska jutut kääntyvät meitä vastaan. Sen voin sanoa, että meille on sattunut syksyn mittaan paljon ihmeellisiä juttuja: pelikieltoja, hylättyjä maaleja, outoja haastopäätöksiä.., Pennanen tuumi.

Lahden syksy on ollut epäonninen. Lokakuun alussa isokokoinen laituri ajoi Ilveksen maalille ja osui tamperelaisveskari Antti Lehtoseen ikävin seurauksin. Lehtonen sai aivotärähdyksen ja on sivussa liigakaukaloista edelleen.

HPK:n poissaololista on muutenkin pitkä. Lauantaisesta JYP-ottelusta puuttuu peräti kuusi runkopelaajaa – ja myös junioritähti Kristian Vesalaisen pelikunto on arvoitus käsivamman jäljiltä.

Puolustajat Mathias Porseland ja Petteri Nikkilä ovat sivussa aivotärähdyksen takia. Kummankin paluu on viivästynyt, koska rasitus aiheuttaa päänsärkyä. Hyökkääjä Severi Sillanpää parantelee jalkavaivaansa.

Ruotsalaishyökkääjä Victor Backman on toipunut alkukauden kolhustaan, mutta sen jälkeen iski sairastelukierre. Tämä on jatkunut jo reilut kolme viikkoa useista lääkekuureista huolimatta. Myös Oula Palve on edelleen kipeänä.

– Uskon vahvasti, että vastoinkäymiset kääntyvät vielä jossain vaiheessa meidän voimaksi. Kun nämä kaverit palaavat kaukaloon, meillä on todella vahva joukkue. Nytkin olemme taistelleet voitosta ilta toisensa jälkeen ja kaapineet pisteitä poissaoloista huolimatta. Poikien moraali on pysynyt ihailtavan korkealla, Pennanen kehui.

HPK täydentää lauantaina rivejänsä yhteistyöseura Lempäälän Kisasta. Kahdeksan Mestis-ottelua pelannut slovakialaishyökkääjä Filip Krivosik tekee liigadebyyttinsä JYPiä vastaan.

Luvassa on iso ottelu. Viime kevään puolivälieräsarja on tuoreessa muistissa. Silloin HPK taipui JYPille (lue: Michel Miklikille) vasta seitsemännessä kohtaamisessa.

Sama Miklik palaa taas tutulle rikospaikalle Rinkelinmäelle.