Pelipäivän pointti: 19 maalin mestariviimeistelijä palaa Tapparan kokoonpanoon

Teemu Nurmi on nähty Tapparan kokoonpanossa viimeksi helmikuun puolivälissä. Viime kaudella maalintekijä nähtiin jatkuvasti ratkaisijana – ja myös harvemmin nähdyssä oranssissa pelipaidassa Pekka Saravon (oik.) rinnalla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tuttu näky tämän kevättalven treenijäiltä: Teemu Nurmi vetää punainen harjoituspaita päällään ekstraluisteluita Tapparan apuvalmentajan Janne Grönvallin johdolla.

Aika usein treenikumppanina on Anton Levtchi, sangen usein Sportista tullut Markus Nenonen ja monesti mukana myös joku pikkuvammasta palautuva puolustaja. 

Illan pelaavan kokoonpanon kaverit ovat jo poistuneet kaukalosta. Heillä on edessään loppuverryttely, suihku ja pelipäivän lounas, päiväunet ja virittäytyminen siihen tunnetilaan, jota pelimoodiksi kutsutaan.

Nurmen ei ole tarvinnut isommin viritellä iltaa varten. Pelimoodista ei ole havaintoja, ei ainakaan kovin tuoreita.

Edellisen kerran maaliahne laitahyökkääjä on nähty kirvesrintojen kokoonpanossa 16. helmikuuta. Vastassa oli TPS, ja peliaikaa lohkesi tuossa kamppailussa 8 minuuttia ja 29 sekuntia. Se on lähes puolet vähemmän (15.20) kuin uran ennätyspisteet tuoneella viime kaudella.

Nurmi nakutti runkosarjassa 42 (19+23) tehopistettä ja oli koko Liigan kolmanneksi tehokkain ylivoimalla. Pleijareissakin maaleja tuli neljä, kun kevään kuumimman viimeistelijät (Juuso Puustinen, Michel Miklik, Janne Keränen ja Sebastian Repo) kiskaisivat kumin kuudesti vastustajan verkkoon.

Tällä kaudella ei ole kulkenut. Tai tullut vastuuta. Samalla runkosarjan tehot jäivät 43 pelissä 4+4:ään.

No, näin voi käydä.

Ammattilaisurheilu on raakaa leikkiä, eikä Tapparan tähtipitoisessa kokoonpanosta löydy tilaa kaikille.

Vaikka kirvesrintojen yv-peli on ollut erinomaisen viime kauden jälkeen (osumaprosentti 28,8) inasen ruosteessa (20,49 %), Nurmi on purrut tuppea.

Mutta ei pure tänään. Jere Karjalaisen loukkaannuttua konkarihyökkääjä on nostettu pelaavaan miehistöön ensi kertaa kevään puolivälierissä. Nurmi ja Nenonen hyökkäävät Tapparan nelosketjussa Juhani Jasun rinnalla.

Samalla koko Tapparan rotaatiota on pyöräytetty. Ykkösketju on hajotettu. Repo on nostettu Kristian Kuuselan tilalle Matti Järvisen ja Tomas Zaborskyn ketjuun. Niko Ojamäki on saanut Karjalaisen paikan kolmosesta.

Samalla Nurmi on noussut Grönvallin vetämiltä ekstrajäiltä siihen ryhmään, josta revitään otsikot seuraavan aamun sanomalehtiin.

Nelosessa tai ei, sitä voi kutsua näytönpaikaksi. Varsinkin, jos rightin laituri pääsee virittelemään laukaustaan suoraan syötöstä kakkosylivoiman ampujan paikalla.