Pelicansin taistelijasentteri: "En näe, että paniikkinappulaa pitäisi painaa!"

Hakametsässä viime kaudella Pelicansin maalia tuulettanut Hannes Björninen pelaa illalla kauden ensimmäisen Ilves-ottelunsa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pelicansin joukkue herätettiin nopeasti kokoonpanovaihdoksilla, kun lahtelaisten kuuden pelin pisteputki napsahti poikki tiistaina Kisapuistossa SaiPan käsittelyssä.

Joukkueen ykkössentteri Miska Siikonen (11+10) palaa miehistöön kahden pelin huililta, mutta aloittaa Pelicansin ilmoittaman kokoonpanon mukaan ylimääräisenä hyökkääjänä.

Tiistailta koossa pysyy vain joukkueen maalit tehnyt ketju, jossa Hannes Björnisen laidoilla hyökkäävät Taavi Vartiainen ja Jesse Saarinen. Jälkimmäinen palkitaan Lahdessa ennen ottelua 600 runkosarjapelin rajan tavoittamisesta.

– Meidän pitää nostaa kamppailutasoa ja -voimaa. Erikoistilanteet paranevat, kun peruspelaamisen taso nousee. En näe, että paniikkinappulaa pitäisi painaa, sanailee Björninen Pelicansin verkkosivuilla.

– Vielä on sarjan kolmannes aikaa kehittää peliä ennen kovien ottelujen alkua. Olen itsekin pystynyt nostamaan tasoani viime peleissä, korostaa yhden osuman päässä yhden kauden maaliennätyksestään oleva lahtelaiskasvatti Björninen (7+6).

Kaikki neljä takaiskumaaliaan Lappeenrannassa Pelicans päästi alivoimalla.

Muutokset lahtelaiskokoonpanossa ovat ketjujen sekoittamisia. Joukkueen kultakypäräinen Iikka Kangasniemi (15+16) saa ketjuunsa keskelle sentteriksi palaavan Aleksi Mustosen (3+8). Toisen laidan valloittaa edellispelin ylimääräisenä hyökkääjänä aloittanut ja 17 liigaottelussaan 1+5 tehopistettä koonnut Jonne Jantunen.

Huhut ovat viemässä Kangasniemeä, 22, ensi kaudeksi hänelle Espoosta tutun valmentajan Tero Lehterän johtamaan SaiPaan.

Ilves on luovinut kuudesti peräkkäin pisteille ja hävinnyt pisteettä vain yhden yhdeksästä viime ottelustaan. Pelicansia vastaan Ipa ei ole pärjännyt hävittyään kauden molemmat kohtaamiset kolmalla maalilla.

Ilveksellä ei ole matkassa joukkueen puolustajista kovinta pistemiestä Valtteri Viljasta (1+14), mutta SM-liigan plusmiinustilaston hännillä Jukurien pelaajien seasta erottuva Otto Koivula (–14) pitää paikkansa nelosketjun laidalla.

Pelicans

Jesse Mankinen–Antti Tyrväinen–Aleksi Rekonen; Casimir Jürgens–Mikko Kousa

Jonne Jantunen–Aleksi Mustonen–Iikka Kangasniemi; Juha Leimu–Libor Sulak

Taavi Vartiainen–Hannes Björninen–Jesse Saarinen; Jordan Rowley–Roni Rukajärvi

Kimi Koivisto–Artturi Toivola–Joonas Alanne; Miska Siikonen (13. hyökkääjä)

Maalilla Janne Juvonen (Joona Voutilainen)

Ilves

Arttu Ruotsalainen–Tapio Laakso–Joona Ikonen; Joe Piskula–Olli Vainio

Teemu Rautiainen–Sami Sandell–Ville Meskanen; Arto Laatikainen–Mark Flood

Eemeli Suomi–Joona Koppanen–Juho Liuksiala; Juuso Pulli–Jarkko Parikka

Teemu Lepaus–Juhani Tamminen–Otto Koivula; Oskari Laaksonen (7. puolustaja)

Maalilla Riku Helenius (Antti Lehtonen)