Pelicansilta poissa kolmannes kauden maalintekijöistään

Neljän ottelun tappiosumassa kyntävä Jukurit pääsee ainakin näennäisesti yrittämään voittovireen löytäneen Pelicansin kukistamista otolliseen aikaan.

Lahtelaisrivistössä on sekä puutosta että muutosta, mutta seitsemän pisteellistä ottelua kahdeksasta viimeisimmästä kertovat Petri Matikaisen miehistön vahvasta vireestä ennen tiistai-illan koitosta.

Pelicansin Joel Mustonen avasi kauden maalitilinsä viime viikolla. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Pelicans kauppasi laitahyökkääjä Borna Rendulicin KHL:n suuntaan, mutta samalla kokoonpanoon ilmestyy kakkospakkipariin Stefan Lassenin vierelle istutettu Libor Sulak. Juha Leimu aloittaa seiskapakkina.

Pelicans on pukenut yleensä 13 hyökkääjää. Nyt sivussa ovat kuitenkin sairaslistalaiset Hannes Björninen (3+4), Antti Tyrväinen (3+2) ja Aleksi Mustonen (2+3). Kun listaan lisätään vielä Rendulic (5+3), puuttuu lahtelaisilta neljä miestä joukkueen kahdeksan parhaan pistemiehen joukosta ja siis yhteensä 13+12 tehopistettä.

Ykkössentteri Miska Siikosen lisäksi keskushyökkääjän ruudun täyttävistä Artturi Toivolan, Roope Elimäen ja Arttu Heikkisen nimet eivät paljon Lahden ulkopuolella kerro.

Pelicansilla meni viime kaudella kaksi ottelua totuttautua Liigan tuoreimpaan tulokkaaseen, mutta kolme viimeisintä kertaa Jukurit kohdatessaan lahtelaiset ovat tehneet selvää jälkeä.

– Keskitymme niin vahvasti omaan pelitapaan, että on aivan sama, kuka siellä on vastassa. Kamppailu ja asenne saavat aikaan sen, että voitamme matseja, vakuuttaa Pelicansin kolmosketjussa Elimäen vierellä hyökkäävä Joel Mustonen (1+4) Pelicansin verkkosivuilla.

Pelicans

Taavi Vartiainen–Miska Siikonen–Iikka Kangasniemi; Jordan Rowley–Mikko Kousa

Aleksi Rekonen–Artturi Toivola–Kimi Koivisto; Libor Sulak–Stefan Lassen

Joel Mustonen–Roope Elimäki–Jesse Saarinen; Nico Manelius–Casimir Jürgens

Vadim Pereskokov–Arttu Heikkinen–Joonas Alanne; Juha Leimu (7. puolustaja)

Maalilla Joona Voutilainen (Janne Juvonen)

Jukurit

Miika Roine–Turo Asplund–Joonas Kalliola; Teemu Suhonen–Keni Karalahti

Teemu Tallberg–Henrik Koivisto–Zach Budish; Valtteri Hietanen–Antti Jaatinen

Jesper Piitulainen–Julius Vähätalo–Ville Leskinen; Ville Hyvärinen–Samuli Piipponen

Ilmari Pitkänen–Markku Flinck–Teemu Henritius; Henri Auvinen (7. puolustaja)

Maalilla Sami Rajaniemi (Juhana Aho)