Pelicans sekoitti ketjujaan ja lähetti kanadalaispuolustajansa katsomoon

Tänään Lahden illassa on katkolla puolivälierien paikka TPS:n vastustajaksi, kun avauskohtaamisen voittanut SaiPa matkaa Pelicansin vieraaksi.

Puolustaja Jordan Rowley on pudonnut Pelicansin kokoonpanosta sitten ensimmäisen pudotuspeliottelun SaiPaa vastaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kisapuistossa karkeisiin kiekonmenetyksiin ja huolimattomaan maalinedustan puolustamiseen kaatunut Pelicans on sekoittanut kolmea ketjuaan ja lähettänyt kanadalaispuolustaja Jordan Rowleyn katsomoon. Lappeenrannassa 18 minuuttia pelanneen Rowleyn paikan kuuden puolustajan joukossa ottaa Roni Rukajärvi.

Hyökkääjistä Pelicans on pudottanut kokoonpanosta Kisapuistossa koko ottelun vilttiketjusta seuranneen Kärppien lainamiehen Aku Kestilän. Ylimääräisen hyökkääjän paikalle on pukemassa Kimi Koivisto, jonka paikan Miska Siikosen ja Iikka Kangasniemen ketjussa saa Hannes Björninen.

Kokoonpanoon nousee nelosketjun keskelle Arttu Heikkinen, joka saa laitureikseen Joonas Alanteen ja kolmosketjusta siirretyn Taavi Vartiaisen.

Lahtelaisten kolmosketjuna on aloittamassa miehitys Antti Tyrväinen–Roope Elimäki–Aleksi Rekonen.

– Molempien maalien edustoilla, varsinkin oman, pitää olla paljon jämäkämpi. SaiPa taisi tehdä kaikki maalinsa maalin edestä. Myös hyökkäyspäässä on saatava enemmän trafiikkia luukulle ja päästävä irtokiekoille, kommentoi Tyrväinen Pelicansin verkkosivuilla.

Jos Pelicans voittaa torstain ottelun, ratkeaa jatkopaikka lauantaina Lappeenrannassa. Pelicans saisi puolivälieriin selviytyessään vastustajakseen runkosarjan voittaneen Kärpät.

Pelicansilta on loukkaantuneena yhä puolustaja Nico Manelius. SaiPan sairaslistalla ovat sentterit Anssi Löfman ja Eetu Koski sekä puolustaja Lauri Taipalus.

SaiPa pääsee kaukaloon tiistaita iskukykyisempänä. Ainoa todellinen muutos on Per Savilahti-Naganderin tervehtyminen pelikuntoon, joten runkosarjassa 46 ottelua vajaan 13 peliminuutin keskiarvolla pelannut Jere Sneck jää bussiin varapakiksi.

Konkari Jussi Markkanen, 42, oli avauskohtaamisessa SaiPan varavahti, mutta runkosarjassa 20 peliin pukenut Markkanen on nyt tehnyt tilaa nuorelle Niclas Westerholmille.

Pelicans

Jesse Mankinen–Aleksi Mustonen–Jesse Saarinen; Libor Sulak–Mikko Kousa

Hannes Björninen–Miska Siikonen–Iikka Kangasniemi; Casimir Jürgens–Roni Rukajärvi

Antti Tyrväinen–Roope Elimäki–Aleksi Rekonen; Stefan Lassen–Juha Leimu

Joonas Alanne–Arttu Heikkinen–Taavi Vartiainen; Kimi Koivisto (13. hyökkääjä)

Maalilla Joona Voutilainen (Janne Juvonen)

SaiPa

Ahti Oksanen–Cody Kunyk–Curtis Hamilton; Vladimir Denisov–Lasse Lappalainen

Elmeri Kaksonen–Ville Koho–Kim Strömberg; Urho Vaakanainen–Brett Carson

Jonatan Tanus–David Goodwin–Topi Nättinen; Kalle Maalahti–Per Savilahti-Nagander

Valtteri Virkkunen–Saku Salminen–Joni Nikko; Roy Radke (13. hyökkääjä)

Maalilla Frans Tuohimaa (Niclas Westerholm)