Pelicans menetti parhaan maalintekijänsä KHL-kaukaloihin

Pelicans menetti tehomiehensä Borna Rendulicin KHL-houkutuksiin. Kroatialainen laitahyökkääjä ehti pelaamaan lahtelaisjoukkueessa vain 14 ottelua, kunnes sai Idästä liian houkuttelevan tarjouksen.

Borna Rendulic (vas.) liukuu eri suuntaan kuin Pelicans. Ilveksen Valtteri Viljanen seuraa vierestä. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Pelicans tiedotti Rendulicin, 25, siirrosta maanantaina kertomatta kuitenkaan hänen uutta seuraansa.

– Rendulicin lähtöön ei liity dramatiikkaa. Pelaaja haki Lahdesta ponnahduslautaa uralleen, ja nyt se löytyi yllättävän nopeasti. Siirto tarjoaa uusia mahdollisuuksia sekä pelaajalle että meille, kuvailee Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen tiedotteessa.

Voisikohan kauniimmin väittää mustaa valkoiseksi?

Pelicansissa parhaan maalintekijän ja kolmanneksi parhaan pistemiehen (5+3) lähtöä oli tiedotteen mukaan käsitelty koko joukkueen voimin.

– Pelaajisto käsitteli kapteeniston johdolla asian, ja joukkue yksimielisesti halusi tarjota Rendulicille tämän mahdollisuuden, kommentoi Pelicansin kapteeni Stefan Lassen varsin huvittavassa tiedotteessa.

Zagrebissa syntynyt Rendulic pelasi jo 15-vuotiaana Seinäjoella S-Kiekon junioreissa. Hän pelasi neljä kautta Porissa debytoiden SM-liigassa Ässissä kaudella 2011-12. Rendulic ponnisti HPK:sta Pohjois-Amerikkaan, missä kaksi kautta Coloradossa tuottivat 11 ja 3 NHL-peliä sekä viime kausi Vancouverissa yhden NHL-pelin lisää.