Pelaajayhdistys ja Liiga jatkoivat yleissopimusta

Jääkiekon Pelaajayhdistys (Suomen Jääkiekkoilijat ry) ja Jääkiekon SM-liiga Oy ovat jatkaneet keskinäistä yleissopimustaan.

Käytyjen keskustelujen jälkeen kumpikaan osapuoli ei irtisanonut sopimusta, joten sopimuksessa oleva kahden kauden optio astui voimaan. Sopimus on voimassa kauden 2019–20 loppuun eli 30. huhtikuuta 2020 asti.

– Pelaajasopimukseen teimme muutamia tarkennuksia. Lisäksi keskustelimme muun muassa yleissopimuksen harjoitusvapaiden ja omatoimisten harjoitusjaksojen (lomien) pituudesta sekä sopimuksen alla olevien pelaajien siirrosta seurasta toiseen, kertoi Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

Omatoimijaksoa koskevat asiat pysyivät täysin ennallaan.

– Yleissopimusta ei muutettu miltään osin. Yleissopimusta ainoastaan päivitettiin muutamalla päivämäärällä, Saarela taustoittaa.

– Jatkossa, tulevien kausien aikana, tulemme keräämään mm. entistä tarkempaa tietoa siitä, kuinka etenkin nuoret pelaajat saavat ammattipelaajan uralleen parhaiten valmistavaa valmennustukea koko kauden ajan, totesi Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi toteaa.

Molemmat osapuolet toteavat, että yhteisenä tavoitteena on suomalaisen huippukiekon ja huippupelaajien kehittyminen, mikä luo pohjan neuvotteluille nyt ja jatkossa.