Pelaajat pääsevät näyttämään, valmentajat haastamaan Karjala-turnauksessa

Karjala-turnauksessa otetaan käyttöön valmentajien haastomahdollisuus. Tämä tarkoittaa, että haastot nähdään nyt ensimmäistä kertaa osana maajoukkuetapahtumaa. Haastot ovat tulevana talvena käytössä myös PyeongChangin olympialaisissa.

– Joukkue voi haastaa erotuomarin päätöksen maalivahdin häirintätilanteissa maalialueella ja maalialueen läheisyydessä sekä paitsioissa ennen maalitilannetta, erotuomarijohtaja Jyri Rönn kertoo.

Liigasta tutun olevan maalivahdin häirintään liittyvän haaston voi tehdä, jos joukkueella on aikalisä käyttämättä.

Lopputulemia on kaksi: Jos tuomio ei haaston seurauksena muutu, menettää joukkue samalla oikeuden aikalisään. Jos taas haasto on aiheellinen, haastaneen joukkueen aikalisä ja haasto-oikeus säilyvät normaalisti.

Joukkueet voivat myös haastaa linjatuomarin päätökset maalia edeltävissä paitsiotilanteissa.

– Jos haaston seurauksena todetaan, että hyökännyt joukkue syyllistyi paitsioon, maali hylätään ja pelikello siirretään takaisin aikaan, jolloin paitsio olisi pitänyt viheltää. Paitsiotilanteen ja hylätyn maalin välissä syntyneet rangaistukset sen sijaan pitää kärsiä. Jos taas todetaan, ettei paitsiotilanne edeltänyt maalia, saa haastajajoukkue kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä, Rönn tiivistää paitsiotilanteiden haaston seuraukset Jääkiekkoliiton tiedotteessa.