Pelaajakoordinaattori lähtee Lukosta

Hannu Vanhatalo (vas.) saatteli Lukon uutta hankintaa Kelly Zajacia joukkueen pukukopille syksyllä 2015. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo lähtee seurasta. Lukko tiedotti torstaina, että Vanhatalo on eronnut tehtävistään.

– Meillä ei ole asiaan sen enempää kommentoitavaa. Hän päätyi tällaiseen ratkaisuun ja asia on siltä osin käsitelty, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala sanoi.

Rajalan mukaan Lukko ei ole etsimässä uutta henkilöä Vanhatalon tilalle.

– Meille tulee urheilujohtaja, joka rakentaa pelaajakoordinoinnin haluamallaan tavalla. Hänellä on myös iso vastuu sen johtamisesta, Rajala totesi.

Uusi urheilujohtaja Kalle Sahlstedt aloittaa täysipäiväisesti pestissään kesällä.

Hannu Vanhatalo ehti olla pitkään Lukon palkkalistoilla. Hän kartoitti Lukolle pelaajia yli 20 vuotta. Jääkiekkoagenttina Vanhatalo aloitti 2000-luvun alkupuolella.

Virallisesti Lukon pelaajakoordinaattoriksi hän tuli loppuvuodesta 2005. Jo sitä ennen Vanhatalo oli tarkkaillut Lukolle pelaajia toisen pelaajakoordinaattorin Jari Laihon apuna.

Vanhatalo toimi raumalaisseuran palveluksessa pitkän, noin kymmenen vuoden pestin jo aikaisemmin 1990-luvulla.

Hänet muistetaan muun muassa vuonna 1993 järjestetyn ensimmäisen Pitsiturnauksen puuhamiehenä.

Pitkien Lukko-pätkiensä välissä Vanhatalo ehti toimia 2000-luvun alussa pesäpallon parissa muun muassa Ulvilan Pesä-Veikkojen toiminnanjohtajana.

Kiekkoareena tavoitti myös Hannu Vanhatalon, mutta hän ei halunnut kommentoida eropäätöstään. Hän ilmoitti entisen pääministerin Harri Holkerin hengessä juovansa nyt kahvia.

Juttua muokattu 29.3. kello 16.02. Lisätty Timo Rajalan ja Hannu Vanhatalon kommentit.