Pekka Virta moitti Ruudun haastattelussa mediaa sanojensa vääristelystä: "Sävy on muuttunut, koska halutaan myydä lehtiä, sivustoja ja klikkejä"

Pekka Virta on ottanut Raumalla avoimen linjan. Kommentit ovat reilun puolen vuoden Lukko-pestin aikana herättäneet niin kunnioitusta, kummastusta kuin keskusteluakin. Kuva: Juha Sinisalo

Lukon päävalmentaja Pekka Virta moitti Ruudun haastattelussa mediaa sanojensa vääristelystä. Haastattelu näytettiin lauantain Lukko–Tappara-ottelun ensimmäisellä erätauolla Ruutu+ -palvelussa.

Haastattelija Sebastian Waheeb nosti esiin, että muutamat Virran lausunnot ovat syyskauden mittaan herättäneet keskustelua.

Ennen joulua Virta mainitsi HIFK:n kaaduttua 1–0, että osan Lukon pelaajista pitäisi pelata vielä Mestiksessä.

Toinen Waheebin esimerkki oli Joakim Hilldingin tapaus. Alavireisesti pelannut ruotsalaishyökkääjä siirrettiin sivuun Lukon joukkueesta tapaninpäivän TPS-ottelun jälkeen.

Virta oli tappiopelin jälkeen sanonut samojen pelaajien päästävän pelejä kääntymään. Myöhemmin hän täsmensi, ettei Hilldingin tapauksessa kyse ole herätyskeinosta, vaan ratkaisun hakemisesta.

Kyseiset jutut löytyvät Kiekkoareenastakin esimerkiksi tämän jutun alla olevasta Lue lisää aiheesta -listasta. 

– Niin kuin huomaat, aika nopeasti yksittäisiin asioihin tartutaan ja ne halutaan kääntää negatiivisiksi. Tässä on tullut vuosien varrella puhuttua vuosien varrella aika paljon kaikennäköistä. Kun asiat sitten kirjoitetaan mustaa valkoisella ja halutaan raflaavasti ja provosoivasti esittää, on tullut jossain kohtaa mieleen korjata, että miten ne on oikeasti tarkoitettu ja sanottu, Virta kertoi.

Hänen mielestään sanomisten sävy on saattanut muuttua mennessä toimittajien sihdin läpi.

– On hyvä, kun nykyään on vielä tätä livekuvaa kaikkien pelien jälkeen meidänkin sivuilla (Lukon kotisivuilla ja somekanavissa) saatavilla, niin sieltä näkee aika nopeasti sen sävyn. Monta kertaa sävy on ihan erilainen kuin millaisena se on tuotu esiin, koska halutaan myös myydä lehtiä, sivustoja ja klikkejä.

Esimerkiksi Virta otti kommenttinsa Mestis-pelaajista ja taustoitti, miten hän sen tarkoitti.

– Sehän on niin totta kuin olla ja voi. Lähtötilannehan oli se, että koko systeemi oli rakennettu niin, että Keuruulla kasvaisi Lukolle liigapelaajia, jotka saisivat Mestiksessä koko kauden alle. Sen seurauksena, ettemme onnistuneet tämän joukkueen rakentamisessa ja jouduimme paikkailemaan matkan varrella, ne Mestikseen kasvamaan ajatellut pelaajat pelaavat nyt täällä.

– Heidän kehityksensä, peliminuuttiensa ja tulevaisuutensa kannalta asia ei ole mennyt silloin niin kuin oli suunniteltu. Ei siinä ollut mitään niin radikaalia eikä raflaavaa.

Virta on nostattunut kulmakarvoja myös kommentoimalla asioita omalla nimellään sosiaalisen median kanavista Facebookin puolella. Siinäkin on ollut hänen mukaansa kysymys asioiden oikomisesta.

– Kun on katsonut, miten sanomisiani on käännelty, niin olen sitten käännellyt niitä niin, kuin ne tarkoitin. Mielelläni vastaan, miten mikäkin asia on, ettei niitä kommentteja tarvitsisi väärennellä.

Waheeb kevensi lopuksi tunnelmaa kysymällä, milloin Virta ilmestyy Twitteriin.

– En uskalla sinne lähteä. Kova haave olisi saada tämä toiminta siihen malliin, että pelaajat kommentoivat tuolla jäällä tekemällä työnsä hyvin. Tämä nyt on ollut tällainen muutama osallistuminen vanhalta mieheltä, Virta vastasi virnuillen.

Haastattelun alkupuolella Virta kommentoi Lukon prosessin tilaa muun muassa toteamalla, että ennen kuin kannattaa puhua tavoitteista on laitettava tavat ja arki kuntoon.