Patrik Carlsson on HIFK:ssa valmis haasteeseen

Patrik Carlsson tuntee hyvin HIFK:n perinteet ja paineet,.

HIFK:lla on paljon keskushyökkääjiä tai myös keskellä pelanneita, mutta katseet on aika vahvasti käännetty yhteen pelaajaan. Viime kauden joukkueesta ovat jäljellä loppukaudesta KooKoosta tullut Jarkko Malinen, erinomainen puolustuspelaaja Thomas Nykopp ja nuori Panu Mieho. Joukkueeseen on liittynyt Pelicansin viime kauden ykkössentteri Juhani Tyrväinen ja TPS:stä Jerry Ahtola, joka on jo aiemmin pelannut runsaat neljä kautta HIFK:ssa. Tuo yksi nimi on Patrik Carlsson.

Hän on Kungälvistä aivan Göteborgin kupeesta ja tuleekin HIFK:hon Frölunda HC:stä. Mutta hän on pelannut myös muualla Ruotsissa sekä on ollut muutaman ottelun myös maajoukkueessa. Kun on pelannut Frölundassa, niin myös mestaruuksia on tullut. Carlsson on voittanut kerran Ruotsin mestaruuden ja kahdesti CHL:n.

Viime kaudella hän oli SHL:n runkosarjassa Frölundan pistepörssin kuudes.

– Tunsin hyvin IFK:n maineen ja tradition jo ennen tänne tuloani. Joukkueessa pelannut Daniel Grillfors on hyvä tuttuni. Hän kertoi monta kertaa pelkkää hyvää joukkueesta. Olen valmis ykkössentterin paikalle. Sitä varten olen tehnyt paljon töitä. Haluan pelata isossa roolissa joukkueessa.

Mitään paikkoja ei vielä ole jaettu, eikä sen myötä Carlssonilla voinut olla mitään kuvaa tulevista ketjukavereistaan.

– Kenenkään kanssa en ole pelannut aikaisemmin. Muutama on Ruotsissa ollut vastassa. Meillä on hyvä ryhmä, jossa pelaajat tekevät paljon töitä. Kun olemme olleet jäällä, niin tämä on näyttänyt hyvältä joukkueelta.

Carlsson voitti toissakaudella Ruotsin mestaruuden ja on kahtena viime kautena ollut Frölundan joukkueessa voittamassa CHL:ää. Nyt oli kuitenkin sopiva hetki vaihtaa seuraa ja maata.

– HIFK:n edustajat tapasin ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten, kun olin HV:ssä. Silloin siirto ei ollut ajankohtainen, mutta nyt oli hyvä hetki kokeilla jotain uutta. Meillä on ollut kovia otteluita suomalaisia joukkueita vastaan. Mitä olen kuullut, niin tämä on hiukan erilaista jääkiekkoa kuin kotona. Mutta tämä on hyvä sarja ja vertaa täysin Ruotsin liigaan.

Jo ennen liiga-avausta HIFK:lla on neljä ottelua CHL:ssä.

– Se on sekä hauska että raskas turnaus. CHL alkaa aikaisin kaudesta, ja onkin parempi pelata kunnon pelejä kuin tavallisia harjoitusotteluita. Näkee uusia paikkoja ja kohta uusia vastustajia. Se on todella hauska turnaus. Menestyminen vaatii laajaa materiaalia ja tasaista joukkuetta, kun pelataan paljon myös keskellä kautta muiden levätessä.

Carlssonin aikana Frölunda voitti finaaleissa ensin maalilla Kärpät Oulussa ja viime kaudella kotona Sparta Prahan jatkoajalla.

– Ne olivat kovia pelejä. Valitettavasti en viime kaudella pelannut finaalia loppuun, kun sain mailan kaulaani ja peli piti jättää kesken. Mutta oli hienoa voittaa mestaruus. Mahdollisuuksia niihin ei koskaan saa kovin montaa.

Kausi sitten näyttää, onko ”Purresta” HIFK:n ykköskeskushyökkääjäksi. Enteet ovat hyvät, mutta vasta käytäntö ratkaisee.

Hyvin Carlsson on ainakin kotiutunut.

– Helsinki on hiukan kuin Göteborg. Meri on lähellä ja raitiovaunut kulkevat. En voi sanoa, että olisimme jo kotiutuneet, mutta ainakin meidät on otettu hyvin vastaan.

”Me” tarkoittaa pelaajan lisäksi avovaimoa, pientä tytärtä ja koiraa.