Partanen edustaa Jukureita myös ensi kaudella

HIFK:ssa sivuraiteelle ajautunut Mika Partanen siirtyy Jukureihin pidemmällä pestillä. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

HIFK:sta Jukureihin tammikuuksi lainattu Mika Partanen jatkaa Mikkelissä myös tulevaisuudessa.

Kiekkoareenan saamien tietojen mukaan Partasen ja Jukurien välillä on käytännössä valmiiksi leivottu sopimus seuraavasta kahdesta kaudesta. Jukurit on kaavaillut Partaselle merkittävää roolia tulevassa joukkueessaan.

HIFK pitänee kuitenkin hyökkääjän omilla palkkalistoillaan vielä tämän kauden loppuun saakka. HIFK taistelee paikasta kuuden parhaan joukkoon ja haluaa pitää itsellään mahdollisuuden Partasen peluuttamiseen esimerkiksi loukkaantumisten varalta.

Jo tämänhetkisen lainapestin varmistuessa Jukurien päävalmentaja Risto Dufva kertoi Kiekkoareenalle, ettei ajatuksissa ole vain tähän kuuhun rajoittuva laina.

–Kyllähän tässä mietitään myös tulevaisuutta. Katse on vähän pitempään kuin pelkästään laina-ajassa eli tammikuussa. Otetaan asiat kuitenkin siinä järjestyksessä kuin ne tulevat, Dufva vihjaili.

25-vuotias porvoolaislaituri säväytti ensimmäistä kertaa toden teolla juuri Mikkelissä kaudella 2012–13. Partanen teki Mestiksen runkosarjassa tehot 20+18=38 ja kiihdytti vauhtia entisestään pudotuspeleissä, kun Jukurit jyräsi mestaruuteen. Silloinkin Partanen pelasi Jukureissa lainalla HIFK:sta.

Liigatasolla Partasen tähtihetki osui HIFK:n hopeakauteen 2015–16, jolloin hän teki runkosarjassa komeat 31 ja pudotuspeleissäkin kahdeksan pistettä. Viime kautta häiritsivät kuitenkin loukkaantumiset, joiden takia Partanen pääsi toden teolla tositoimiin vasta myöhään keväällä, eikä välttämättä silloinkaan ollut sataprosenttisessa pelikunnossa.

Tällä kaudella Partanen ei enää löytänyt paikkaansa uuden HIFK-valmentaja Ari-Pekka Selinin permanentissa. Punapaidassa pelattujen 17 ottelun saldoksi jäi vaatimaton 2+1=3. Jääaikaa lohkesi keskimäärin 11 minuuttia ja 14 sekuntia illassa.

Jo aiemmin tällä kaudella Partanen piipahti lainapestillä Rovaniemen Kiekon paidassa Mestiksessä. Nyt matka jatkuu siis pysyvästi Mikkeliin kuuden HIFK-sopimuskauden jälkeen.

Partasen piti tehdä paluu Jukureiden paitaan jo torstain TPS-vierasottelussa, mutta sairastuminen esti pelaamisen. Seuraava tilaisuus on lauantain kotiottelussa JYPiä vastaan.