Parhaat voimat Leijonissa samaan koriin

Lauri Marjamäki johtaa Leijonat mitalijahtiin MM-kisoissa Tanskassa. Kuva: Pasi Peltola

Olympialaisia ei enää muisteltu, kun Suomen jääkiekkomaajoukkue kokoontui keskiviikkona Vantaan Flamingo-hotellissa lennolleen kohti Tanskan MM-kisoja.

Kun NHL:n suunnasta löytyi sittenkin messevä joukko vahvistuksia, oli päävalmentaja Lauri Marjamäellä selkeät suunnitelmat.

– Kolmatta jätkää haetaan ketjuihin. Kun tuollaiset kärkijätkät ovat mukana, lähdetään siitä, että Granlund ja Rantanen sekä Aho ja Teräväinen ovat yhdessä, Marjamäki korosti.

Mikael Granlundista, 26, tehdään joukkueen kapteeni. Varakapteeneina toimivat Mikko Rantanen, 21, ja Sebastian Aho, 20.

– Tämä ei ole mikään kauhean roolitettu joukkue. Ryhmästä paistaa luisteluvoima. Kun olympiasentterit ovat puukon alla, Aho ja Granlund vetävät senttereinä. Saku Mäenalanen pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidalla, Marjamäki määritteli.

Leijonien kisat alkavat lauantaina Etelä-Korean kohtaamisella. Starttiin on viidessä päivässä luvassa neljä ottelua.

– Tässä tahdissa ei paljoa hössötellä. Vastus on kova. Pitää muistaa, että korealaiset pitivät juuri Saksaa tiukoilla loppuhetkille asti, Marjamäki muistutti.

– Karjala-turnauksesta asti joukkueen meno on ollut hyvää. Nykypakistomme mahdollistaa raikkaan pelaamisen. Olympialaisissakin meillä oli todella hyökkäysvoimaisia pakkeja. Sitä saattoi pitää riskinä, mutta niin vain päästimme kuudessa ottelussa vain kahdeksan maalia.

Marjamäelle edessä on viimeinen rutistus tällä erää leijonana. Parin viikon kuluttua kutsuu Jokerit ja KHL. Onko olo haikea?

– Ei ollenkaan. Nautinnolta tämä tuntuu, viimeinen rutistus. Kun nyt vain saisimme marginaalit kohdalleen.

Leijonien pitäisi olla ainakin henkisesti valmiina. Liigafinaalien pelaajia tai NHL:stä saapuneita ei kiirehditty Leijonien leirille.

– Sanoin Aholle ja Teräväiselle sekä finalisteille, että kerätkää rauhassa voimia. Nyt on tärkeämpää olla henkisesti kuin fyysisesti freesi, Marjamäki korosti.