Palveen ketju tyrmäsi TPS:n - "Rooleja ei ole jaettu"

Oula Palveen ketju järjesti HPK:lle taas yhden voiton. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

HPK:n hirmuvire ei osoita laantumisen merkkejä. Päinvastoin, tiistaina Turkuhallissa Kerho nousi sitä vahvemmin pelin päälle, mitä pidemmälle pelikello tikitti. TPS turhautui samaa tahtia, ja loppuun asti hyvin liikkunut HPK hankki 4–2-voiton. Voitto oli HPK:n seitsemäs kahdeksaan viime otteluun.

Ottelun avainhahmoina kunnostautuivat tutut nimet. HPK-ketju Kristian Vesalainen–Oula Palve–Eetu Tuulola oli värkkäämässä kaikkia hämeenlinnalaisten maaleja, ja jokainen kirjautti kaksi tehopistettä mieheen. Kaksi maalia ampui niinikään loistoiskuun päässyt Joonas Lehtivuori, jonka kuuma jakso jatkui kahdella täysosumalla.

–Aika vähän meidän ketjussamme on jaettu rooleja. Minä otan aloitukset, siihen se sovittu roolijako oikeastaan jää. Paljon sattuu ja tapahtuu, kun me olemme jäällä. Jokainen tuo oman erikoisosaamisensa ketjuun, mutta pääosin kaikki yrittävät tehdä kaikkea. Tärkeintä on, että jokainen pystyy pelaamaan kiekon kanssa ja tekemään maaleja, Palve valotti ketjun nykyvirettä.

HPK:n menestyskulun avain on ollut hyvässä ylivoimapelissä. Turussakin kolme Kerhon maaleista syntyi ylivoimalla, tehot 1+2 kerännyt Palve rokotti vielä alivoimallakin tyhjään TPS-maaliin sekunti ennen loppua. Kolmannen erän alussa hankittua johtoasemaa HPK puolusti laadukkaalla ja eheällä viisikkopelaamisella.

–Pelasimme hyvin viidellä viittä vastaan ja ylivoima teki tarvittavat maalit. Tuntui siltä, että peli kääntyi meille sitä enemmän, mitä pidemmälle peli meni. TPS sai koko ajan vähemmän paikkoja ottelun edetessä, vaikka tottakai heilläkin omat tilaisuutensa oli.

–Meidän vahvuutemme on hyvässä luistelussa ja aktiivisessa karvauksessa. Pystyimme viemään peliä loppuun asti, vaikka aika hapoilla olin lopussa jo itsekin, Palve summasi.

TPS on pelannut jo muutamia aiempiakin pelejä nihkeästi, ja tiistainakin lupaava alku jäi vääräksi hälytykseksi. Eric Perrinin ja Ilari Filppulan ketjut loivat laadukkaita hyökkäyksiä avauserässä, mutta loppuiltaan mennessä hyökkäyspeli hyytyi ja turhautuminen pääsi puseroon. Viime aikoina takkuillut ylivoimakin oli jälleen jumissa, vaikka Olli Juolevin 1–0-osuma syntyikin ylivoimalla.

–Huomasi, että vastustajalla on flow päällä, HPK:ta vastaan ei ollut mikään nautinto pelata. Ei tämä meiltä mikään sysihuono peli ollut, mutta toisen erän momentum olisi pitänyt hyödyntää paremmin. Olisi pitänyt tulla huolellisemmin paineen alta pois ja siirtää painetta vastustajan päätyyn. Kun emme olleet huolellisia, jäimme omaan päähän pyörimään ja otimme vähän huolimattomia jäähyjä, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen tiivisti.