Palve debytoi TPS-paidassa - muuttopäätös kypsyi nopeasti

Oula Palve debytoi TPS-paidassa tiistaina entistä seuraansa Jukureita vastaan. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

TPS esittelee tiistain kotiottelussaan Jukureita vastaan tuoreimman pelaajahankintansa Oula Palveen. 26-vuotias sentteri on ehtinyt harjoitella uuden joukkueensa kanssa siitä asti, kun TPS palasi sunnuntaina töihin olympiatauon jälkeen.

–Peliin kiinni pääseminen ottaa tauon jälkeen varmasti aikansa, mutta fiilikset ovat hyvät. Joukkueeseen oli helppo tulla- Pidän TPS:n pelityyliä itselleni sopivana, muuten en olisi tänne tullutkaan. Pelillisiä eroja HPK:hon on jonkin verran, mutta eivät ne kovin dramaattisia ole. Viime kädessä jokainen pelaaja tuo kuitenkin peliin oman mausteensa, Palve ruotii.

Jo hyvissä ajoin pidettiin selvänä, että Palve siirtyy TPS:ään ensi kaudeksi. Muuttokuorma suuntasi länteen kuitenkin jo nyt, kun HPK:n seurajohto laskeskeli pudotuspelimahdollisuuksien karanneen. Päätös seuran vaihtamisesta kypsyi Palveen päässä nopeasti.

–Loppuun asti tapeltiin kyllä aidosti sen puolesta, että HPK:n kanssa mennään pudotuspeleihin, mutta kun seurajohdolta tuli signaali, että pari pelaajaa pistetään lihoiksi, niin päätös oli lopulta helppo tehdä. Viime tiistaina tai keskiviikkona kuulin, että tämä mahdollisuus on olemassa. Joukkueen vaihtaminen on aina jossain määrin vaikeaa, mutta kun TPS oikeasti halusi minut tänne, niin ei ratkaisua tarvinnut kauheasti miettiä.

–Tavallaan tuntuu siltä, että aloitan uuden kauden, tavallaan ei. Olen pelannut tähän mennessä onnistuneen kauden ja aion pitää siitä kiinni, siinä mielessä kevät on ihan samaa jatkumoa. Toisaalta nyt on ympärillä uusi joukkue ja uudet kuviot. Tavoitteet ovat kovat, joten loppukautta voi odottaa innoissaan.

–TPS on Suomen ykkösorganisaatioita. Olen kuullut, että täällä hoidetaan asiat hyvin. Lisäksi täältä on myös mahdollisuus päästä uralla eteenpäin eri tavalla kuin vaikka HPK:sta, Palve perustelee seuravalintaansa.

Palve oli Hämeenlinnassa joukkueensa harvoja valopilkkuja. Palokan Kiekon kasvatti taiteili 50 ottelussa 13+31=44 tehopistettä ja teki läpimurtonsa liigaeliittiin.

Peliälykäs Palve on profiililtaan leimallisesti kärkiketjujen sentteri, ja siihen rooliin häntä istutetaan myös TPS:ssä. Maanantain harjoituksissa Palve hääräsi kakkosketjussa Petrus Palmun ja Zach Budishin kanssa ja osallistui odotetusti myös ylivoimaharjoitteisiin.

–Haluan antaa Palveelle hyvän startin. Palmu on ollut hyvässä vireessä ja Budish on päässyt hyvin sisään joukkueeseen. Mielestäni tämä on Palveelle hyvä ketju aloittaa. Palve on selkeä yläketjujen sentteri ja tuo taitoa myös ylivoimalle, mutta kokoonpanossa mitään ei ole lyöty lukkoon jatkoa ajatellen, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen taustoittaa.

Vielä jonkin aikaa TPS:ää rokottaa Ilari Filppulan poissaolo, mutta vantaalaisen paluu pelikuntoon on lähellä. Silmävammasta toipunut Jasper Lindsten palaa kokoonpanoon tiistaina. Kun Filppula on käytettävissä, TPS:llä on jalkeilla todella laadukas ja leveä miehistö. Kaskinen on luonnollisesti erittäin tyytyväinen saamiinsa työkaluihin.

–Kyllä meillä on nyt todella hyvä rosteri ja vielä valinnanvaraakin, kunhan Filppula kuntoutuu. Haluaisin nähdä, että saamme jalkeille neljä kovaa ketjua, joilla pystymme rummuttamaan, luomaan hyvän vaihtorytmin ja pitämään pelaajat pirteinä.

Eric Perrinin, Palveen, Filppulan ja Patrik Virran ansiosta TPS:llä riittäisi yläketjujen keskushyökkääjiä vaikka neljään ketjuun. Kaskinen ei näe ongelmaa nelikon mahduttamisessa samaan kokoonpanoon.

–Meillä on senttereitä, joilla jalka liikkuu ja pää toimii. Jonkun heistä voi vallan hyvin laittaa silloin tällöin vaikka laidalle, Kaskinen kuittaa.

Kilpailutilanne ei huoleta myöskään Palvetta.

–Liikaa kilpailua ei saa olla, jotta jokainen voi keskittyä tekemään parhaansa ilman, että tarvitsee jännittää pelipaikkaansa. Ennen kaikkea kova kilpailutilanne potkii kuitenkin jokaista eteenpäin, näen tämän lähinnä positiivisena tilanteena.

Pikavilkaisu TPS:n kokoonpanoon riittää kertomaan, että Turussa ei enää voi olla muita tavoitteita kuin todellinen kevätmenestys. Joukkueen tason ja leveyden pitäisi nyt riittää pelaamaan Kanada-maljasta, eikä vähempään ole mitään aihetta tyytyä.

–Ammattilaisurheilussa on paineita joka päivä. Aina pelataan viime kädessä omasta työpaikasta, ellei mistään muusta. TPS:ssä jokainen tajuaa, että meillä on nyt oikeasti iso mahdollisuus menestyä. Se pelkästään motivoi. Itsekin olen voittanut mestaruuksia junioreissa ja Jukureissa. En kieltäytyisi, jos tänäkin keväänä olisi mestaruusjuhlat, Palve painottaa.

TPS:n kokoonpano maanantain harjoituksissa:

Jasper Lindsten–Eric Perrin–Tomi Kallio
Petrus Palmu–Oula Palve–Zach Budish
Teemu Väyrynen–Patrik Virta–Markus Nurmi
Ilkka Pikkarainen–Hannu Kuru–Lauri Pajuniemi

Henrik Tallinder–Olli Juolevi
Mark Fraser–Elmeri Eronen
Jani Forsström–Lucas Ekeståhl-Jonsson