Oulu heräsi play off -huumaan

Miska Humalojan jatkoerämaali Helsingissä torstaina on nousemassa arvoonsa. Ainakin se herätti pohjoissuomalaiset penkkiurheilijat. Iltapäivällä perjantaina myynnissä oli enää muutamia kymmeniä istumapaikkoja nurkissa. Vanhan ennusteen mukaan tämä tarkoittaa sitä, että Kärppien ja HIFK:n välinen kolmas välieräottelu lauantaina Oulussa tulee olemaan loppuunmyyty (6614).

Muutos entiseen on valtaisa, sillä ensimmäisessä välieräottelussa yleisöä oli todella vaatimattomat 4447 maksanutta katselijaa.

Ässät-sarjassa oululaiset heräsivät oikeastaan vain yhteen otteluun. Ne keräsivät 4537, 5927 ja 4793 katselijaa. Paras noteeraus tuli tietenkin lauantaina, joka on myös kioski- ja ravintolamyynnin kannalta ylivoimaisesti paras viikonpäivä.

Silloin tällöin jo varattuja lippuja vapautuu pelipäivänä myyntiin, joten tilannetta kannattaa seurata ticketmaster.fi -sivulta. Istumapaikat maksavat sijainnista riippuen 30–37 euroa, ja seisomapaikat 18,5 euroa.

Raksilan jäähallilla – tai nykyinen Raksilan areena – on liigahistorian yksi kyseenalaisimmista ennätyksistä. Vuoden 1987 viidennessä ja mestaruuden ratkaisseessa halli ammotti tyhjyttään. Tapparan mestaruusjuhlia seurasi paikan päällä pari tuhatta katsojaa. Ottelun alussa heitä oli myös vaatimaton määrä: vain 3964, jota vähemmän ei ole ollut missään ratkaisevassa finaaliottelussa. Siihen aikaa halli veti 7600 katsojaa.

Ottelu päättyi Tapparalle 2–5 ja se vei mestaruuden voitoin 4–1. Tahtipuikkoa heilutti kirvesrintojen kultainen 1968 ikäluokka Teppo Nummisen, Janne Ojasen, Tero Toivolan, Jukka Marttilan ja Arto Kulmalan johdolla.