Nyt rokottaa lahtelaisia jo maajoukkuekin

Ainakaan mielikuvitusta on vaadittu Pelicansin valmennusryhmältä, kun tämän kauden kokoonpanoja on mietitty puolustajien osalta. Keskiviikkoiselle Mikkelin matkallekin on taas ollut tarjolla sekä hyviä että huonoja uutisia.

Kenties paras uutinen lahtelaisittain on se, ettei Mikko Kousa ole enää maajoukkuekunnossa. Nyt Pelicansin penkin takana pelätään, että viime keväänä MM-kisoissa pelannut Libor Sulak mahtuu Tshekin olympiajoukkueeseen. Häneltä jäisi siinä tapauksessa väliin helmikuussakin puoli tusinaa lahtelaisten liigaotteluita.

Harva edes huomaa tässä HIFK:n Juhani Tyrväisen kanssa kiekosta taistelevan Nico Maneliuksen (oik.) puuttumista Pelicansin kokoonpanosta. Tänään Mikkelissä Maneliusta kaivattaisiin erityisen paljon. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jukurien ja Pelicansin kohtaamiset ovat kuvastaneet hyvin mikkeliläisten koko liigataivalta. Jukurit voitti vuosi sitten kaksi ensimmäistä keskinäistä peliä, mutta sen jälkeen Pelicans on juhlinut jo neljästi. Tämän kauden kaksi voittoaan eteläsavolaisista Pelicans on ottanut maukkain maalein 8–1.

Jukureille keskiviikon kohtaaminen on jopa poikkeuksellinen. Jukurit voitti viime viikolla Kalevankankaallaan TPS:n ja SaiPan. Jo kaksi peräkkäistä kotivoittoa olivat joukkueelle kauden ensimmäiset.

Lauantainen kotitappio JYPille katkaisi Pelicansin osalta kuuden pelin pisteputken.

Jukureilla on riveissään kaksi kesken kauden Mikkeliin muuttanutta pelaajaa, joista Valtteri Hotakainen lähti hakemaan runsaan kahden vuoden sopimuksella Jukureihin suurempaa roolia. Jyväskylässä Hotakainen kokosi alkukaudesta 14 ottelussa kaksi syöttöpistettä ja pelasi vajaat 11 minuuttia ottelua kohti. Jukureissa pörssisaldo on kymmenen pelin jälkeen nollissa. Ylimääräiseksi hyökkääjäksi pudonneen Hotakaisen peliaikakeskiarvokin on pudonnut JYP-peleistä yli kahdella ja puolella minuutilla.

Turo Asplund palaa mikkeliläiskokoonpanoon käytännössä lähes kahden kuukauden sairauslomalta. Lokakuun puolivälissä sivuun joutunut Asplund kävi kokeilemassa yhdessä ottelussa marraskuun puolivälissä. Sentterin tilastot ovat karttuneet 16 ottelussa vain yhdellä syöttöpisteellä.

Seitsemän (1+6) tehopistettä kerännyt viime kauden ykkössentteri Henrik Koivisto putoaa ensi kertaa katsomon puolelle. Koiviston plusmiinustilasto tältä kaudelta on melkoisen murheellinen –14 (3–17).

Keni Karalahti palaa isäntien puolustukseen Hannu Pikkaraisen joutuessa sivuun. Pikkarainen värvättiin Mikkeliin Saksasta korvaamaan Kärppiin siirtynyt Miika Koivisto. Puolustaminen Pikkaraiselta on sentään sujunut, mutta hyökkäävä rooli ja ylivoiman pyörittäminen siniviivalta Koiviston tapaan on tökkinyt raskaasti.

Pelicansissa paluun kaukaloon tekee kaksi ja puoli viikkoa peleistä sivussa ollut tanskalainen kapteeni Stefan Lassen. Samaan aikaan kuitenkin Sulak ja oman päädyn luotettavin putsaaja Nico Manelius ovat siirtyneet sivuun. Se merkitsee epävarmasti esiintyneiden Alex Lindroosin ja Waltteri Ruuskasen lainakeikan jatkumista, mutta myös alkukaudesta vain kolmessa ottelussa pelanneen Roni Rukajärven nostamista kuusikkoon.

Pelicansin puolustajista telakalla ovat Manelius, Jordan Rowley ja Juha Leimu. Sulak pelaa tämän viikon Tshekin maajoukkuepaidassa.

Puolustajillehan on periaatteessa jaossa peliaikaa ottelua kohti 120 minuuttia. Kun Pelicansin toisessa ylivoimaviisikossa on puolustajista vain Casimir Jürgens, jää aika lahtelaisjoukkueen osalta vähemmäksi. Sivussa oleva nelikko on pelannut kauden otteluissaan yhteensä keskimäärin noin 80 minuuttia.

Lahtelaismaalilla aloittaa viimeksi kolme viikkoa sitten pelannut Joona Voutilainen, joka vaihdettiin marraskuun lopulla Vaasassa pois luukulta puolikkaan erän ja kolmen takaiskumaalin jälkeen. Janne Juvonen pelasi välissä seitsemän täyttä ottelua.

Jukurit

Miika Roine–Turo Asplund–Zach Budish; Teemu Suhonen–Samuli Piipponen

Ville Leskinen–Julius Vähätalo–Jesper Piitulainen; Valtteri Hietanen–Antti Jaatinen

Joonas Kalliola–Markku Flinck–Ilmari Pitkänen; Ville Hyvärinen–Keni Karalahti

Teemu Tallberg–Teemu Henritius–Janne Ritamäki; Valtteri Hotakainen (13. hyökkääjä)

Maalilla Sami Rajaniemi (Juhana Aho)

Pelicans

Jesse Mankinen–Miska Siikonen–Iikka Kangasniemi; Alex Lindroos–Mikko Kousa

Aleksi Mustonen–Antti Tyrväinen–Aleksi Rekonen; Stefan Lassen–Waltteri Ruuskanen

Jesse Saarinen–Hannes Björninen–Vadim Pereskokov; Casimir Jürgens–Roni Rukajärvi

Joonas Alanne–Roope Elimäki–Kimi Koivisto; Taavi Vartiainen (13. hyökkääjä)

Maalilla Joona Voutilainen (Janne Juvonen)