Nuorisolupaus Honka jatkaa JYPissä

JYPin puolustajalupaus Anttoni Honka on syntynyt vuonna 2000. Liigapelien ja A-nuorten lisäksi hänet on nähty tällä kaudella myös CHL-peleissä. JYP on A-nuorten SM-liigassa tällä hetkellä toisena. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYP ja puolustajalupaus Anttoni Honka, 17, ovat sopineet kevääseen 2020 ulottuvasta jatkosopimuksesta.

Oikealta laukova JYP-kasvatti Honka on ollut vahvaa kautta pelanneen JYPin A-nuorten luottopuolustaja ja esiintynyt SM-liiga ja CHL-otteluissa edustusjoukkueen kokoonpanoossa jo 13 kertaa. Yhdeksässä liigaottelussa on syntynyt tehot 1+4 ja plus-miinuskin näyttää mukavasti lukemaa +4.

– JYPin A-nuoret ovat pelanneet huikean syksyn ja Anttoni on ollut yksi joukkueen avainpelaajista. Peluri. Persoonallinen ja erottuva huippulahjakkuus, jonka päätä ei huimaa. Anttoni tulee kehittymään vielä paljon fyysisen voimistumisensa kautta.

– Olemme sopineet hänen kanssaan, että Liigan peliminuutit kertyvät hänelle ansaittuina, ei pedattuina. Näin pelaaja haluaa sen myös tapahtuvan, JYP-päävalmentaja Marko Virtanen kertoo seuransa tiedotteessa.

Marraskuussa Honka oli Hämeenlinnassa pelatun U18-maajoukkueiden viiden maan turnauksen tehokkain puolustaja. Dallas Starsin organisaatiossa pelaavan Julius Hongan pikkuveli keräsi kolmessa ottelussa saldon 0+5.