Nuorelle Ilves-tähdelle NHL-sopimus - "Ihan huikea fiilis!"

Otto Koivula on ollut kaksi vuotta Ilveksen kärkihyökkääjiä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Otto Koivula on ollut kaksi vuotta Ilveksen kärkihyökkääjiä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen 19-vuotias hyökkääjä Otto Koivula on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura New York Islandersin kanssa.

Kaksi liigakautta Ilveksen riveissä pelannut Koivula on tehnyt toistaiseksi liigaurallaan 104 pelaamassaan runkosarjaottelussa tehopisteet 19+38=57. Pudotuspeleissä 10 ottelussa tilastoihin on merkitty tehot 2+3.

Koivula on myös edustanut Suomea kaksissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa yhteensä 11 ottelussa on pöytäkirjaan merkitty kaksi syöttöpistettä.

Islandersin kesällä 2016 neljännellä kierroksella numerolla 120 varaama Koivula on innoissaan seuraavasta askeleesta urallaan.

- Ihan huikea fiilis. Tästä on aina unelmoinut, ja nyt se sitten tuli. On tässä vähän sekalaiset fiilikset, kun ei kausi ollut toivotunlainen, niin mukava juttu näin kauden jälkeen saada NHL-sopimus, Koivula hehkuttaa.

Peräti 193-senttisen Koivulan kesällä 2016 solmima kaksivuotinen sopimus Ilvekseen päättyi tähän kevääseen. Ensi kauden tavoitteena Koivulalla on napata heti pelipaikka Islandersin NHL-miehistöstä.

- Tosissani lähden tavoittelemaan pelipaikkaa leiriltä syksyllä.

Koivulan lisäksi Islandersin organisaatioon kuuluvat suomalaispelaajista myös puolustaja Robin Salo sekä maalivahti Christopher Gibson.