Nordiksen jatkoaikaratkaisija: ”Maaleja tulee, kunhan on ryminää!”

Kärppien kolmossentteri Miska Humaloja, 26, teki runkosarjassa seitsemän maalia. Pudotuspelien maalitili aukeni maukkaalla voittomaalilla toisessa välieräpelissä HIFK:n vieraana.

Miska Humaloja viihtyy vähintään yhtä hyvin pelaamassa laitojen tuntumassa kuin maalinedustalla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

– Milloinkohan olin tehnyt maalin viimeksi, kyseli helmikuun puolivälissä vieraspelissä Jyväskylässä osunut sentteri.

Humaloja onkin melkoinen maaliseppo, kunhan käynnissä on kevään huipennus ja vastassa HIFK. Helsinkiläiset pudottivat Kärpät vuosi sitten keräilyerävaiheessa, mutta silloin oululaisten kahden pelin kuudesta osumasta kolme oli Humalojan käsialaa. Vuosi sitten Humalojan maalisaldo runkosarjassa oli vain neljä.

– Pystyin ottamaan iisisti, olemaan menemättä nokkapokkiin. Silloin on kauheaa pelata, jos ei pysty nauttimaan siitä, virnisti Humaloja kahden päivän parransängen takaa.

– Ratkaisutilanteessa tiesin, että (Ville) Leskinen löytää kyllä lapani ylivoimahyökkäyksessä. Sieltähän se kiekko tulikin niin, ettei tarvinnut kuin laittaa tyhjiin. Olimme harjoitelleet kaksykkösiä aamujäilläkin niin paljon, että valmentajat olivat alkaneet jo kuittailla asiasta.

Humaloja pääsi hyvin esiin avauserässä molemmissa kolmosketjun hyökkääjän rooleissa. Maali jäi avopaikasta tekemättä Taneli Ronkaisen avaavasta syötöstä.

Toisen kerran Humaloja vilahti isäntien luukulta huitaisten IFK-vahti Kevin Lankista kaksiminuuttisen arvoisesti. Sellainenhan ei kuitenkaan jää pudotuspeleissä kostamatta, joten isäntien puolustaja Ville Varakas kävi sivaltamassa Humalojaa Kärpät alivoimalta pelastaneella poikittaisella mailalla.

Kumpaa valmentajat ovat pyytäneeyt sinulta enemmän lisää, maaleja vai ryminää?

– Maaleja tulee, kunhan on ryminää! Ylivoimaa HIFK:lle ei kuitenkaan parane antaa, on niillä sen verran kova pakkopelimiehitys.

HIFK teki maaleistaan kaksi ylivoimalla. Kärpät oli laukaisutilastossa aktiivisempi lukemin 51–36. Helsinkiläisten laukauksista vain viisi tuli maalinedustan kolmiosta, josta ylivoimaisesti suurin osa maaleista kiekkoilussa tehdään.

Humalojan ketjun laidoilla hyökkäsivät Kristian Vesalainen ja toisen laitahyökkääjän roolia jakaneet Jyri Junnila ja Juha Koivisto. Kun loukkaantuminen pudotti ykkössentteri Mikael Ruohomaan sairastuvalle ennen päätöserää, harppasi Vesalainen kärkiketjuihin ja Koivisto sekä Junnila pääsivät täysipäiväisesti kolmosketjuun.