Niko Peltolan soolo ratkaisi voiton Ässille

Ässät vieraili keskiviikkona Kouvolassa KooKoon testattavana. Patapaitojen kannalta tulos oli positiivinen, kun joukkue otti jatkoaikavoiton lukemin 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0). Ratkaisun iski puolustaja Niko Peltola. Hän sai kiekon jatkoajalla aloitusvoiton jälkeen, eikä siitä enää luopunut, ennen kuin kiekko poimittiin verkosta. Muut Ässien maalit tekivät Ville Korhonen ja Niko Ojamäki. Molemmat KooKoon osumat laukoi Ryan O`Connor.

- Ihan hyvä ja tasainen peli kaiken kaikkiaan. Toinen erä oli meidän vahvinta tekemistä. Kolmannessa olimme vähän vaikeuksissa jäähyjen seurauksena, mutta saatiin taisteluhenki päälle alivoimalla, ja iskettiin tasoitus pelatessamme vajaamiehisinä, kakkosvalmentaja Mikael Kotkaniemi totesi.

Ässien edellinen harjoituspeli oli tappio HPK:lle, eikä joukkueen pelaaminen ollut Hämeenlinnassa parhaalla tasolla. Nyt tekeminen oli laadukkaampaa.

- Olimme ehdottomasti parempia kuin HPK:a vastaan. Kaikki lähtee aina vireystilasta. Pelaamisen jänne ei kuitenkaan säilynyt ihan koko peliä, ja varsinkin kolmannessa erässä meillä oli huonot hetkemme. Kokonaisuus oli silti askel oikeaan suuntaan, Kotkaniemi painotti.

Peltolan osuman lisäksi Ässät onnistui viimeistelemään kaksi kertaa läpiajosta.

- Riistojen seuraksena saatiin läpiajoja, mistä tehtiin kaksi maalia. Räjähtävyyttä ja aktiivisuutta olemme pelaajilta toivoneet, ja noissa tilanteissa niitä nähtiin. Pelaajista voi nostaa erityisesti esille puolustajia. Peltolan lisäksi Jere Seppälä ja Mikko Vainonen pelasivat molemmat tosi hyvin, Kotkaniemi analysoi.