Niko Ojamäki: "Siellä on vähän pelko perseessä koko ajan"

Kahdeksan maalia kauden aikana iskenyt Niko Ojamäki on parantanut pikku hiljaa pelaamistaan. Kuva: Juhani Liuhala

Ässät ei ole viime aikoina esiintynyt peleissään erityisen pirteällä ilmeellä. Torstaina joukkue saalisti täydet kolme pistettä Pelicansilta kotikaukalossaan, mutta suoritus ei päätä huimannut. 2-0-voiton taustalla oli tällä kertaa iso kasa onneakin. Voiton merkitys oli silti ryhmälle henkisesti poikkeuksellisen iso.

- Tämä oli todella tärkeä tulos. Meillä on ollut pelillisesti vähän hankalaa viime aikoina, joten voitto vähän vaisummallakin esityksellä maistuu makealta. Tätä me ilman muuta tarvittiin tähän kohtaan, voittomaalin kiskaissut Niko Ojamäki pohti.

Ässien pelaamisessa varsinkin hyökkäyspeli on ollut viime kierroksilla mielikuvituksetonta. Joukkueen ylivoima on edelleen suorastaan karmealla tasolla, eikä pakkopelissä ole usein minkäänlaista punaista lankaa. Patapaitojen kannalta positiivista on, että alivoimalla tekeminen sujuu huomattavasti paremmin. Ojamäki kiskaisi Pelicansin verkkoon hienon alivoimamaalin. Hän laukoi sellaisen jo toisessa peräkkäisessä ottelussa.

"Sovitaan kyllä harjoituksissa tarvittavia juttuja, mutta toteutus ei ole riittävää"

- Tykkään tosi paljon pelata alivoimalla. Siinä vastustajat yrittävät usein aika rohkeasti saada maalia, mikä avaa joskus paikkoja meillekin. Nopeudestani on hyötyä siinä vaiheessa, jos pääsen karvaamaan kiekkoa puolustajalta pois. Olemme muutenkin joukkueena tehneet hyvää työtä pelatessamme vajaamiehisinä. Se on yksi vahvuuksistamme, kahdeksan maalia kauden aikana latonut Ojamäki analysoi.

- Ylivoima puolestaan on tosi tuskaista. Siellä on vähän pelko perseessä koko ajan, eikä tehdä asioita riittävän rennosti. Sovitaan kyllä harjoituksissa tarvittavia juttuja, mutta toteutus ei ole riittävää. Kyllä me tilanne tiedetään, ja ehkä se on päässyt hiukan pelaajien pääkoppien sisälle. Rohkeus puuttuu.

Ojamäki on yksi niistä Ässien pelaajista, joiden sopimus on loppumassa tähän kauteen. Muun muassa hänen jatkokuvioidensa ratkeamista odotetaan Porissa mielenkiinnolla. Ojamäki itse aikoo katsoa rauhassa tilannetta.

- Mitään päätöstä en ole tehnyt mihinkään suuntaan. Tässä on vielä tosi hyvin aikaa miettiä noita asioita, kun kautta on edelleen paljon jäljellä. En halua sulkea pois mitään vaihtoehtoa. Ilman muuta Ässissä jatkaminen on yksi iso mahdollisuus, mutta katselen tosiaan asiaa ihan rauhassa, Ojamäki painotti.