Niko Ojamäki ei pudotuspeliavausta hermoillut

Niko Ojamäki iski avausmaali Ilveksen verkkoon. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pelaajat valmistautuvat pudotuspeleihin jokainen omalla tyylillään. Ässien Niko Ojamäki on yksi niistä pelureista, joihin villi kortti -kierroksen paine ei ole suuremmin vaikuttanut. Ainakaan sitä mies ei myönnä.

- Ihan samalla tavalla valmistauduin kuin mihin tahansa otteluun, enkä ollut normaalia hermostuneempi. Minun tekemiseni ei jännittämisestä parane, vaan pelaan aina paremmin ollessani rennolla mielellä, Ojamäki mietti.

Avauserässä hyökkääjä iski patapaitojen pudotuspelien ensimmäisen maalin. Hän oli juuri ennen osumaa istunut kaksiminuuttisen kampituksesta. Yleisö ei tahtonut tuomiota kunnolla sulattaa, mutta Ojamäen mielestä se saattoi mennä oikein.

- Mailani lapa osui ehkä vähän sinne luistimeen, ja siihen pelaaja varmasti kaatui. Pakko antaa kiitos alivoimapelaajille, jotka hoitivat oman duuninsa hienosti. Pääsin sen jälkeen hyvin kiekkoon ja yritin laukoa pelaajan jaloista. Veto menikin ihan hyvään paikkaan, koska tulos oli tuollainen, Ojamäki naurahti.

Ässät otti 3-2-voitollaan ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan. Sen tietävät kuitenkin kaikki porilaisten kopissa, että sarja on edelleen pahasti kesken.

- Voitoistahan tässä pelataan, se on se pointti. Millään muulla ei ole merkitystä. Tästä pelistä saavutimme oikean tuloksen, mutta torstaina mennään taas. Tampereella peli alkaa nollista, eikä mitään kannata ennakoida etukäteen. Otimme avausvoiton, mutta vielä pitää Ilves kertaalleen kaataa. Päätyyn asti tässä on edelleen mahdollista mennä, mutta matkata pitää peli kerrallaan, Ojamäki kiteytti.