Niklas Nordgrenilta vahva näyttö HIFK:n liigajoukkueeseen

Koska nähdään ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt HIFK:n liigajoukkueessa? Jos peli Puolassa kelpaa näytöksi, niin varmaan aika pian. Niklas Nordgren teki kolme maalia, kun HIFK voitti Comarch Cracovian 6–0.

Hän teki HIFK:n avaus- ja samalla voittomaalin ensimmäisessä erässä, jossa muuten HIFK joutui pelaamaan lähes koko toisen puoliskon vajaalukuisena. Toisessa joukkue ratkaisi pelin. Ensin Patrik Carlsson teki ylivoimalla maalin, joka ensin merkittiin Oliwer Kasken tekemäksi, mutta muutettiin myöhemmin ohjauksen myötä Carlssonille. Hän teki sitten HIFK:n kolmannen ja Nordgren joukkueen neljännen komea yhdistelmän päätteeksi.

Kolmannessa erässä ei enää kysymys ollutkaan pelin voittamisesta. Ensin Carlsson pääsi alivoimalla läpiajoon ja maalintekoon. Erän loppupuolella Nordgren teki tolpan kulmalta kolmannen maalinsa.

Nordgren on syntynyt toukokuussa vuonna 2000, eli on siis vasta 17-vuotias. Eilen hänet olikin helppo tunnistaa, kun pelasi ”häkki” päässä. Hän oli joukkueen loukkaantumispulmien takia kolmosketjussa yhdessä Micke Åstenin ja Juha-Pekka Haatajan kanssa. Haataja syöttikin kaksi noista maaleista. Miihkali Teppo oli yhtä näkyvästi mukana niissä.

Hän on syntyisin Helsingistä ja on ollut melkoinen maalitykki kaikissa HIFK:n SM-ikäluokkien juniorijoukkueissa. C-nuorissa tuli toissakaudella Suomen mestaruus. Viime kaudella hän oli seuran A-nuorten pisteykkönen. Nordgren on ollut myös niin alle 16- kuin alle 17-vuotiaiden maajoukkueissa. Eilen hän pelasi ensimmäisen ottelunsa aikuisten edustusjoukkueessa, mutta viimeiseksi se ei jää.

Ilahduttavaa HIFK:lle oli tietysti myös Carlssonin kolme maalia. Hän on viidessä CHL-ottelussa tehnyt nyt viisi maalia. Näitä tehoja on odotettu myös Liigassa.

Muuten HIFK voi olla tyytyväinen niin alivoimapeliinsä kuin maalissa olleen nuoren Niilo Halosen otteisiin. Mutta on huomattava puolaisen vastuksen olleen kuitenkin heikko verrattuna moneen muuhun keskieurooppalaiseen joukkueeseen.

Huomenna HIFK on taas liigapeleissä ja kohtaa vierasottelussa Sportin.