NHL-paikan napannut Kuokkanen: "Tämä ei tarkoita vielä mitään"

Päivä ennen NHL-kauden alkua syksyn suurin suomalaisuutinen rapakon takaa oli Janne Kuokkasen murtautuminen Carolina Hurricanesin hyökkäykseen kauden avaukseen.

Viime kauden Ontarion pääjunioriliiga OHL:ssä viettänyt 19-vuotias oulunsalolainen pelasi loistavan harjoituskauden ja vakuutti seuran valmennuksen. Neljä harjoitusottelua tuottivat tehopisteet 1+2.

Nopea nousu maailman kovimpaan kiekkoliigaan ei ole kuitenkaan noussut Kuokkasella hattuun.

- Hyvä fiilis nyt on tietenkin, mutta tämä ei tarkoita vielä mitään. Pitää pystyä näyttämään päivittäin, että ansaitsee paikkansa täällä, Kuokkanen sanoo.

- Hyvä asia sikälikin, että kehitystä varmasti tapahtuu, kun joutuu joka päivä antamaan kaikkensa.

Kärppäkasvatti on pelannut urallaan aiemmin vain kolme miesten ottelua - kaikki eri sarjoissa. Mestis-debyytissä syntyi tehopisteet 1+1, Liigassa 2+0. AHL:n pudotuspeleissä viime keväänä Kuokkanen jäi pisteittä. Onko NHL-debyytissä odotettavissa useamman pisteen ottelu?

- Yritetään saada kaikin puolin onnistunut peli alle, niin eiköhän sitä kautta pisteetkin sitten tule, jos on tullakseen, Kuokkanen naurahtaa.

Kuokkanen on ollut kauden viimeisissä valmistavissa harjoituksissa Hurricanesin kolmosketjussa ruotsalaisen Victor Raskin ja Teuvo Teräväisen kanssa. Jalkoja ja käsiä ei siis pitäisi ketjusta puuttua.

- Siinä on kaksi tosi kovaa pelimiestä. Molemmat näkevät pelin hyvin, ja ovat hyvin liikkuvia. Siinä on ilo olla mukana, Kuokkanen analysoi.

Kuokkanen ja Hurricanes aloittavat kautensa Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 2.00, kun Carolinaan saapuu vieraaksi Minnesota Wild.