NHL-maalivahti ihmetteli suomalaisen pelipaitaa kotikaupungissaan – Pekka Rinne tunnisti maalihärän

St. Louis Bluesin maalivahti Carter Hutton hämmästeli suomalaista pelipaitaa kotikaupunkinsa aamupalapaikassa. Kuva: Carter Hutton

Pekka Rinne sai älypuhelimeensa toissakesänä hämmentävän kuvaviestin vanhalta vanhalta joukkuekaveriltaan Carter Huttonilta.

Maalivahti Hutton on kotoisin suomalaisia vilisevästä Thunder Bayn kaupungista, joka sijaitsee Kanadan Ontariossa. Hutton oli  viettämässä kesää kotinurkilla ja piipahti Hoito-nimisessä aamupalapaikassa. Hän huomasi suomalaiselta näyttävän nimen asiakkaan paidassa, nappasi kuvan ja lähetti sen Rinteelle.

– Carter kysyi, että tiedänkö, kuka on Saarela 52. Vastasin, että tietenkin minä legendaarisen rightin lämärihärän tunnen, Rinne kertoo Kiekkoareenalle.

Mistään turhasta härästä ei tosiaan ole kyse, sillä Saarela paukutti 775 liigaottelussa 264 maalia ja antoi 232 maalisyöttöä. Hän voitti runkosarjan maalikuninkuuden sekä 1999 että 2005. Kuvassa on Saarelan Jokerit-paita, mutta SM-liigassa hän edusti myös kasvattajaseuraansa Lukkoa ja Porin Ässiä.

Hutton pelasi Pekka Rinteen kanssa Nashville Predatorsissa vuodet 2013–2016. Tätä nykyä Hutton edustaa St. Louis Bluesia.

Suomi ja A-maajoukkueen logo näkyvät Thunder Bayn katukuvassa. Kuva: Carter Hutton

Wikipedian mukaan Thunder Bayn 110 000 asukkaasta arviolta noin kymmenellä prosentilla on suomalaisia juuria. 

Hoito-ravintolan lisäksi kaupungissa vilisee paljon suomea. Kaupungissa on muun muassa ostoskeskus nimeltä ”Keskus” ja suomalainen yleinen sauna.