NHL-harjoitusleirille kutsuttu Moilanen: "Kovalla asenteella lähden näyttämään mitä osaan"

Jokerien A-junioreista vuosi sitten läntisen Kanadan pääjunioriliiga WHL:ään siirtynyt laitahyökkääjä Sami Moilanen kutsuttiin Colorado Avalanchen harjoitusleirille varaamattomana pelaajana.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden keväällä 2016 voittanut Moilanen ei saanut kesällä NHL-varausta, joten kutsu leirille antamaan näyttöjä oli iloinen yllätys.

- Olihan se hieno fiilis kun kutsu tuli. Huomaa, että jotain on varmasti tehty oikein! Kovalla asenteella lähden näyttämään sinne mitä osaan.

Moilasen tulokaskausi rapakon takana sujui hienosti. Runkosarjassa 70 ottelussa syntyi kovat pisteet 21+22=43, ja pudotuspeleissä tahti vain kiihtyi; 20 ottelussa tehopisteitä kertyi peräti 7+9=16. Seattle Thunderbirdsin kausi huipentui WHL:n mestaruuteen.

- Tosi hyvä fiilis jäi kaudesta. Joukkueena menestyttiin, ja omalta osaltanikin oli positiivinen kausi. Ehdottomasti oli oikea päätös lähteä. Pienen kaukalon peli on vähän erilaista, mutta olen kyllä sopeutunut hyvin tähän pelityyliin, Moilanen pohtii.

Moilanen oli sijoitettu jopa sadan parhaan tuntumaan useissa NHL:n varaustilaisuuden ennakkolistauksissa, mutta hänen nimensä jäi kuuluttamatta juhannuksena.

- No kyllä se vähän pettymys oli. Kuitenkin suht' vahvan kauden pelasin, niin tietyllä tapaa odotin varausta. Nyt ei sitä tullut, mutta ei se minun osaltani muuta mitään. Työnteko jatkuu, ei se sen kummallisempaa!

Juniorimaajoukkueiden vakiokasvona Moilanen on yksi kandidaateista vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisojen leijonaryhmään. Se onkin yksi hänen ykköstavoitteestaan alkavalla kaudella.

- Nyt yritän vain pelata mahdollisimman hyvin ja kehittyä pelaajana. Yksi iso tavote on alle 20-vuotiaiden kisat. Seattlessa meillä on vähän nuorempi ja kokemattomampi joukkue tänä vuonna, mutta silti menestystä lähetään hakemaan!

Vaikka menestystä niin seura- kuin maajoukkuetasolla on tullut, ei Moilanen kuitenkaan ole paistatellut julkisuuden valokeilassa. Millainen pelaaja 175-senttinen laituri siis oikeastaan on?

- Olen aika nopea luistelemaan. Olen ehkä vähän pienempi kaveri, mutta tykkään pelata fyysisesti. Olen aika kokonaisvaltainen pelaaja: pystyn pelaamaan omassa päässä hyvin, sekä luomaan hyökkäyspäässä paikkoja. Pystyn myös pelaamaan sekä yli- että alivoimaa.