NHL:ään varattu Ilves-debytantti avasi heti pistetilinsä: "Pitää yrittää täyttää ne saappaat"

Oskari Laaksonen sai liigadebyytissään selkäänsä pelinumeron viisi. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Oskari Laaksonen sai liigadebyytissään selkäänsä pelinumeron viisi. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen takalinjoilla nähtiin tiistain HPK-kamppailussa uusi nimi, kun 18-vuotias puolustaja Oskari Laaksonen puki ensimmäistä kertaa ylleen edustsjoukkueen pelipaidan.

Koko junioriuransa Ilveksessä pelannut hyvin liikkuva puolustaja sai debyyttiottelussaan vastuuta yhteensä yhdeksän vaihton ja seitsemän minuutin ja 49 sekuntin verran.

Itse ottelu oli melkoista Havaiji-kiekkoa, ja siinä nähtiin peräti 11 maalia. Peli ei ollut sellaista kuin Laaksonen etukäteen odotti.

- En kyllä odottanut tällaista hurlumhei-matsia. Mutta kivaa oli pelata, liigadebytantti maalaili ottelun jälkeen.

Koko alkukauden Ilveksen A-nuorissa pelannut Laaksonen ei hyvin luistelevana pelaajana jäänyt liigavauhdissa jalkoihin. Pelin tempo sopikin hänelle hyvin.

- Yllättävän hyvä se vauhti oli. Alussa vähän jännitti, mutta sitten kun vedin pari vaihtoa hyvin, niin kyllä siinä sitten rentoutui. Omasta mielestäni ihan positiivinen startti, tästä on hyvä jatkaa.

Laaksonen sai vastuuta myös ylivoimalla, jossa nähtiin myös junioripeleistä tuttuja rohkeita poikittaisratkaisuja siniviivalla. Itseluottamuksen puutteesta ei nuorta lupausta voi ainakaan syyttää.

- Sitä mä yritän tuoda joukkueeseen. Jätkätkin sanoi, että tee vaan niitä omia juttujasi, ja siinä on se mun paikka niitä tehdä.

Nuoret pelaajat ovat usein vaikeuksissa aikuisten miesten kanssa fyysisissä väännöissä, mutta ainakaan ensimmäisessä ottelussa Laaksosen ei laitaväännöissä tarvinnut hävetä.

- Ei siellä koeteltu meikäläistä kovin paljon, mutta yllättävän hyvin siellä laitojen lähellä kyllä meni, Laaksonen myönsi.

Laaksosen pelaaminen tiedotettiin faneille Ilveksen Twitter-tilillä maanantaina. Paljon aikaisemmin ei mies itsekään tiennyt pelaamisestaan.

- Eilen kuulin siitä, kun tulin hallille. Valtteri Viljanen tuli sanomaan, että hän on loukkaantunut. Tajusin siinä, että nyt hypätään sitten askiin.

Näytön paikka, eikä oikein mitään hävittävää.

- Vähän siinä jännitti aluksi, mutta sitten ajattelin, että hieno päivä tulossa. Näytön paikka, eikä oikein mitään hävittävää.

Laaksonen avasi debyyttiottelussaan heti pistetilinsäkin, kun hän sai kakkossyötön Ilveksen 4-2-ylivoimamaaliin. Jatkosta edustusjoukkueen mukana hänellä ei kuitenkaan ollut vielä tietoa.

- Toivotaan että johto tykkäsi. Pitää antaa vain aina 100 prosenttia kaukalossa, ja sitten katsotaan mihin mennään. Tehopiste on tietysti aina plussaa.

Laaksonen varattiin viime kesänä NHL:ään kolmannella kierroksella numerolla 89, varaajana oli Buffalo Sabres. Niin aikainen varaus oli monelle aktiivisemmin juniorikiekkoa seuraavallekin yllätys, niin kuin oli vähän myös Laaksoselle itselleen.

- Oli siitä pientä hajua, mutta oli se silti yllätys. Oli sellainen pieni ajatus, että kyllä se voisi tulla, mutta se oli yllätys että noin aikaisin vielä. Hieno juttu!

Amerikan suunnalta on pidetty hyvin yhteyttä Ilves-peluriin.

- On sieltä oltu tosi paljon yhteydessä. Tänäänkin viestittelin, ja ovat olleet pari kertaa käymässäkin. Hyvin on hommat hoituneet. Heidän Suomen-skoutin Nummisen Teemun kanssa ollaan hyvissä väleissä, ja paljon puhutaan hänen kanssaan, Laaksonen avaa NHL-kytköstään.

Loppuun tietokilpailukysymys: kuka on edellinen Ilves-puolustaja, joka on varattu kaksinumeroisella varausnumerolla NHL:ään?

- Heitän villin veikkauksen, että Ville Koistinen.

Koistista ei koskaan NHL:ään varattu, mutta oikea vastaus kysymykseen on Jyrki Lumme. Ihan pieniä saappaita ei tämän tilaston myötä siis Laaksoselle anneta.

- Pitää yrittää täyttää ne saappaat, itsevarma nuori mies päätti.