Newton kohtasi tuttuja kavereita - "Se oli vähän outoa"

Vielä rapiat kaksi viikkoa sitten Jake Newton oli KooKoon pelaaja. Keskiviikkoiltana vanhat tutut naamat luistelivat vastaan Hippoksella, kun Newton pelasi neljännen ottelunsa JYPissä. Kokemus oli kahdeksatta kauttaan ammattilaisena pelaavalle 29-vuotiaalle puolustajalle uusi.

- En ole ennen ollut tällaisessa tilanteessa. Se oli vähän outoa, KooKoosta jäi monta hyvää muistoa. Piti vain keskittyä siihen, että hoitaa ottelun ammattimaisesti eikä ajattele pelaavansa hyviä kavereita vastaan, Newton kertoi.

- Totta kai nuo jätkät ovat hyviä kavereitani edelleen, mutta kaukalossa se täytyy unohtaa, yhdysvaltalaispuolustaja lisäsi.

Vailla panosta pelaavaa KooKoo oli hurrikaaninutuille kinkkinen vastustaja. Lopulta kuudenkymmenen minuutin jälkeen taululla komeilivat hurrikaanipaitojen voittolukemat 4-2.

- Sellaista se on, kun joukkue voi pelata paineettomasti, mutta jokainen pelaa kuitenkin ammattiylpeydestään ja tulevasta sopimuksesta. Ei ollut helppo ilta, mutta otimme kolme pistettä ja se on tärkeintä, Newton totesi.

KooKoossa Newton tottui ilta toisensa jälkeen yli 20 minuutin peliaikoihin ja runsaaseen ylivoimavastuuseen. JYPissä minuutit ovat pyörineet hieman 16 paremmalla puolella, tänään peliajaksi kirjattiin 20.40 minuuttia.

- En tiedä, onko se ollut vaikeaa, mutta totta kai se on erilaista, kun pelaa vähän vähemmän, Newton sanoi.

Lisäminuutit johtuivat ennen muuta Mikko Mäenpään loukkaantumisesta jo vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Ilmeisesti olkapäänsä loukanneen Mäenpään putoaminen rivistä toi Newtonille myös ylivoimavastuuta, ensi kerran JYPissä.

- Olen ylivoimapelaaja ja tietenkin haluan pelata sitä, mutta sanoin jo heti tullessani valmentajille, että en odota mitään, vaan olen valmis täyttämään sen roolin, jota minulta tarvitaan. Oli mahtavaa päästä joukkueeseen, joka tavoittelee mestaruutta, linjasi Newton, jonka pistetili JYPissä on vielä avaamatta.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kehui ammattimiehen asennetta.

- Tietoisesti on menty askel kerrallaan, ei ole ollut syytä rikkoa harmoniaa vain sen takia, että tulee uusi pelaaja. Se on ollut myös Jaken oma toive, Virtanen selvitti.

- Hän ottaa steppejä oman tekemisensä mukaan ja sitä kautta tulee se, mitä hän ansaitsee, Virtanen lisäsi.

Aiemminkin urallaan olkapäävammoista kärsineen Mäenpään tilannetta hän ei kommentoinut tarkemmin.

- Katsotaan, Virtanen tuumasi.